Поранених і важкохворих росія повинна видати з полону без додаткових умов - Коордштаб

Поранених і важкохворих росія повинна видати з полону без додаткових умов - Коордштаб

Укрінформ
У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими наголошують, що рф повинна повернути без додаткових умов поранених і важкохворих військовослужбовців.

Як передає Укрінформ, про це Коордштаб повідомляє у Телеграмі.

У Координаційному штабі відбулася зустріч з родичами полонених і зниклих безвісти бійців 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала УНР Михайла Білинського.

Як зазначив представник штабу, одержати вірогідну інформацію про місце утримання військовослужбовців у росії чи на тимчасово окупованих українських територіях украй складно. Представники Міжнародного комітету Червоного Хреста, отримавши доступ до таких місць, проводять опитування, з’ясовують стан здоров’я, умови утримання. За згоди полоненого, вони можуть повідомити рідних і органи державної влади про факт полону. Проте які саме місця вони відвідали, у МКЧХ не розголошують.

Читайте також: Полон українських військових офіційно підтверджує тільки міноборони рф через МКЧХ - Координаційний штаб

Інформація з відкритих джерел, фото- й відеоматеріали, які передають, зокрема, і родичі захисників, є важливими відомостями і враховуються в роботі, пояснив представник штабу. Це стосується й інформації, яку надають визволені з полону військовослужбовці.

Також представник штабу наголосив, що поранених і важкохворих військових країна-агресорка повинна повернути без додаткових умов і без залучення до процесів обміну.

Читайте також: Україна передала росії усіх важкопоранених полонених, яких можна транспортувати

Окремо під час зустрічі обговорили взаємодію між правоохоронними органами, Координаційним штабом та Національним інформаційним бюро, а також питання несення служби колишніми полоненими після реабілітації.

Як повідомляв Укрінформ, родичам військовополонених, яким, імовірно, винесли "вирок" у росії, варто звертатися до незалежних адвокатів, зокрема представників гуманітарної ініціативи “Пошук. Полон”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-