Challenger та Marder: Резніков разом із десантниками «обкатав» бронетехніку від країн-партнерів

Challenger та Marder: Резніков разом із десантниками «обкатав» бронетехніку від країн-партнерів

Укрінформ
Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що бронетехника від західних партнерів стала на озброєння у підрозділи Десантно-штурмових військ. Він її "обкатав" разом із десантниками.

Як передає Укрінформ, про це міністерство оборони повідомляє у Фейсбуці.

"Сьогодні мав за честь спільно з командувачем ДШВ ЗСУ Максимом "Майком" Миргородським та нашими десантниками обкатати нове поповнення в наших армованих підрозділах. Challenger’ів від Британії, Stryker‘ів & Cougar‘ів від США та Marder‘ів від Німеччини", - зазначив Резніков.

За його словами, ще рік тому ніхто б не міг подумати, що підтримка партнерів буде такою потужною. Що увесь цивілізований світ перезавантажиться і "врешті дасть опір кривавому агресору, країні-терористу рф".

Читайте також: Українські танкісти повернулися з навчання у Британії

"За цей рік все змінилося. Україна змінила світ. Стійкість українського народу та майстерність нашої армії переконали, що Україна переможе. І ми вже перемагаємо. Адже "спецоперація" орків йде "за планом" — вони риють окопи й намагаються укріплюватись. В своїх головах вони вже змінили парадигму з "ми друга армія світу і ми вас переможемо за три дні" на "треба переходити в оборону", - зауважив Резніков.

Він додав, що пройдено великий шлях, і багато ще попереду.

"Всі наші міста будуть звільнені і ми вийдемо на кордони, міжнародно визнані у 1991 році. А ця нова техніка складе добру компанію своїм "побратимам" на полі бою", - наголосив Резніков.

Невдовзі її переваги завдяки ЗСУ відчують на собі російські загарбники.

"До речі, після особистого "пілотування" Challenger‘ом, як учасник трофі-рейдів можу сказати, що навіть водій Rolls Royce не буде в такому комфорті, як екіпаж цього витвору бойового мистецтва на бездоріжжі. Тож, в сухому залишку: наш "військовий зоопарк" розширюється. А до "бойових кицьок" долучився "слон". Саме так прозвали Challenger наші десантники", - підсумував Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, українські танкісти, які кілька тижнів навчалися у Великій Британії застосуванню та обслуговуванню танків Challenger 2, повернулися додому.

Фото: Олексій Резніков/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-