Найзапекліші бої тривають за Бахмут, Авдіївку і Мар’їнку

Найзапекліші бої тривають за Бахмут, Авдіївку і Мар’їнку

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 41 атаку російських військ на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, найзапекліші бої тривають за Бахмут, Авдіївку і Мар’їнку.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 понеділка, 27 березня.

"Противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Найзапекліші бої тривають за Бахмут, Авдіївку та Мар’їнку. Завдяки професійним і злагодженим діям, протягом доби, підрозділами Сил оборони України було відбито 41 атаку противника на зазначених напрямках", — зазначили в Генштабі.

Повідомляється, що українська авіація за добу здійснила дев'ять ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки загарбників, ще один — по зенітно-ракетному комплексу ворога.

Підрозділи ракетних військ й артилерії ЗСУ зі свого боку уразили два пункти управління та район зосередження живої сили російської армії.

Цієї ж доби українські захисники збили ворожий безпілотник типу "Орлан-10".

російська армія, за даними Генштабу, упродовж доби здійснила сім авіаційних і десять ракетних ударів і понад 15 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони та цивільній інфраструктурі населених пунктів.

Як зауважили в ЗСУ, ворог продовжує широко застосовувати зенітні керовані ракети С-300. Імовірність здійснення ракетних й авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені.

Від ворожих обстрілів потерпали райони Блешні Чернігівської області, Товстодубового, Голинівського, Стукалівки, Волфиного та Майського Сумської області, а також Тимофіївки, Красного, Устинівки й Чорного Харківської області.

Читайте також: путін, імовірно, збирався розмістити ядерну зброю в білорусі до вторгнення в Україну – ISW

На Куп’янському та Лиманському напрямках росіяни вели безуспішні наступальні дії в районах Синьківки й Білогорівки.

Артилерійських ударів загарбники завдали поблизу Кам’янки, Колодязного, Красного Першого, Дворічної, Западного та Куп’янська Харківської області, Стельмахівки, Невського й Білогорівки Луганської області, а також Тернів, Спірного та Виїмки Донецької області.

На Бахмутському напрямку російські війська продовжують штурмувати місто Бахмут, яке утримують Сили оборони. Також ворог веде штурмові дії в районі Іванівського Донецької області.

Ворожих обстрілів зазнали Григорівка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Бахмут, Курдюмівка, Озарянівка, Дружба та Майорськ.

На Авдіївському і Мар’їнському напрямках російські загарбники вели наступальні дії в напрямку Новокалинового, Степового, Авдіївки, Сєверного, Первомайського, Невельського та Мар’їнки Донецької області, однак успіху не мали.

У районах Новокалинового, Ласточкиного, Первомайського й Мар’їнки ворог застосував аерозольні сльозогінні гранати нелетальної дії.

Читайте також: Загроза надводних безпілотників обмежує дії чорноморського флоту рф - розвідка Британії

Від ударів російської армії на Авдіївському та Мар’їнському напрямках потерпали понад десять населених пунктів. Серед них — Красногорівка, Степове, Авдіївка, Тоненьке, Первомайське, Невельське, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку вогневого впливу російських військ зазнали Вугледар, Пречистівка, Велика Новосілка та Времівка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни продовжують вести обороні дії. Під ворожими обстрілами опинилися Вільне Поле, Новосілка й Новопіль Донецької області, Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я й Новоданилівка Запорізької області, а також Херсон та Антонівка Херсонської області.

Читайте також: пригожин збирається згорнути операції «вагнерівців» в Україні — Bloomberg

Крім того, у Херсонській області загарбники здійснили авіаційний удар по цивільній інфраструктурі Берислава.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 27 березня Сили оборони знищили вже близько 171 тисячі 160 російських військових, 3595 танків, 6953 бойові броньовані машини, 2638 артсистем, 2216 безпілотників і сотні одиниць іншої техніки ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-