ООН зафіксувала понад 600 випадків викрадень і затримань цивільних російськими військовими

ООН зафіксувала понад 600 випадків викрадень і затримань цивільних російськими військовими

Укрінформ
Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні з 24 лютого 2022 року задокументувала 621 випадок насильницьких зникнень і свавільних затримань цивільних збройними силами росії.

Про це заявила голова місії Матільда Богнер на презентації двох нових доповідей - про поводження з військовополоненими та загальну ситуацію з правами людини в Україні за шість місяців до 31 січня цього року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На окупованих територіях України ми задокументували свавільні страти та напади на окремих цивільних осіб з боку збройних сил російської федерації, а також повсюдні свавільні затримання та насильницькі зникнення. З 24 лютого 2022 року ми задокументували 621 випадок насильницьких зникнень і свавільних затримань цивільних осіб збройними силами росії», - сказала Богнер.

Вона додала, що Моніторингова місія провела інтерв’ю з 127 цивільними особами, які були затримані, а потім звільнені. Серед них 90% повідомили, що представники збройних сил рф і служби безпеки росії катували їх і жорстоко з ними поводилися під час тримання під вартою.

«У деяких випадках це включало сексуальне насильство», - зауважила голова місії.

За словами Богнер, Моніторингова місія за цей період зафіксувала також 91 випадок насильницьких зникнень і свавільних затримань, вчинених українськими структурами.

Читайте також: росія не збирається повертати викрадених з України дітей - канадська розвідка

«Катування та свавільне позбавлення життя є абсолютно заборонені. Усі порушники повинні бути притягнуті до відповідальності», - наголосила Богнер.

Як повідомлялося, Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні задокументувала загибель внаслідок війни понад 8 тисяч та поранення майже 14 тисяч цивільних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-