Відкриття офісу МКС в Україні пришвидшить розслідування воєнних злочинів рф - правозахисниця

Відкриття офісу МКС в Україні пришвидшить розслідування воєнних злочинів рф - правозахисниця

Фото
Укрінформ
Відкриття представництва Міжнародного кримінального суду в Україні пришвидшить процес розслідування російських злочинів.

Про це під час пресконференції в Медіацентрі Україна-Укрінформ сказала юристка-міжнародниця, експертка ГО «Регіональний центр прав людини» Катерина Рашевська.

"Відкриття офісу впливатиме на оперативність процесу, на ефективність діянь. Насправді МКС співпрацює і з українським Офісом генпрокурора, і зі спеціальною координаційною моделлю в ЄС Joint investigation team (Спільна слідча група — ред.) для ефективного збору інформації про злочини та документування. Тобто йдеться про збільшення ефективності та пришвидшення процесу", - сказала вона.

Рашевська додала, що відкриття офісу має стати також сигналом для України щодо необхідності ратифікації Римського статуту, що дозволить поширити юрисдикцію Міжнародного кримінального суду на територію України.

Адвокат, провідний експерт ГО «Регіональний центр прав людини» Роман Мартиновський наголосив, що ордер від МКС на арешт путіна та марії львової-бєлової, яка є уповноваженою президента рф з прав дитини, за незаконну депортацію українських дітей є сильним та рішучим кроком на шляху до реального забезпечення міжнародної відповідальності для злочинного керівництва російської федерації.

Читайте також: Ще один крок до відповідальності рф: Костін - про відкриття польового Офісу прокурора МКС

Як повідомлялося, 17 березня Палата досудового провадження ІІ Міжнародного кримінального суду видала ордери на арешт президента росії путіна та марії львової-бєлової. Їх підозрюють у воєнних злочинах - незаконній депортації та переміщенні населення, зокрема дітей, з тимчасово окупованої території України.

Усі країни-члени Міжнародного кримінального суду тепер юридично зобов'язані затримати і передати до суду путіна.

23 березня у будівлі Міжнародного кримінального суду (МКС) відбулося підписання угоди про відкриття field (польового – ред.) Офісу прокурора МКС в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-