Візит Сі Цзіньпіна до москви не вплинув на бажання путіна вбивати українців - Білий дім

Візит Сі Цзіньпіна до москви не вплинув на бажання путіна вбивати українців - Білий дім

Укрінформ
Повітряні удари, яких росія завдала по містах України в середу, свідчать, що візит Сі Цзіньпіна до москви та його заяви про мир жодним чином не змінили бажання кремля вбивати українців.

Про це заявив на брифінгу у Вашингтоні координатор Ради безпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Путін продовжує знаходити нові жорстокі способи вбивати українців та намагається фактично знищити українські міста, стерти Україну з карти світу як незалежну суверенну державу», - сказав представник Білого дому.

Він назвав «іронічним» той факт, що напередодні путін і Сі виступили із заявами про необхідність зберігати суверенітет і дотримуватися Статуту ООН, а також про пошук «мирних рішень» та припинення бойових дій. І ось уже наступного дня рф запускає безпілотники та крилаті ракети по мирних містах України, вбиваючи цивільних.

Читайте також: Нічна атака безпілотників по Україні показує, наскільки путін зацікавлений у мирі — Брінк

«Тож, він (путін – ред.) точно не змінив своєї тактики після цієї «високої» риторики про мир і припинення бойових дій», - зазначив Кірбі.

Стосовно позиції Китаю, лідер якого продемонстрував підтримку росії, він зауважив, що Сполучені Штати негативно ставляться до будь-яких зусиль полегшити міжнародну ізоляцію путіна та його режиму.

«Ми не підтримуємо жодних спроб зміцнити його економіку чи зробити її здоровішою», - наголосив представник Білого дому.

Читайте також: путін не досяг й половини сподівань під час зустрічі з Сі Цзіньпіном - ОП

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня лідер Китаю Сі Цзіньпін здійснив візит до росії, де зустрівся з кремлівським лідером путіним та підписав домовленості щодо продовження стратегічного партнерства двох країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-