Укроборонпром відвантажив першу партію 122-мм снарядів, виготовлених за кордоном

Укроборонпром відвантажив першу партію 122-мм снарядів, виготовлених за кордоном

Фото
Укрінформ
Першу партію артилерійських 122-мм снарядів, виготовлених ДК «Укроборонпром» у кооперації з країною НАТО, вже відвантажили Збройним силам.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу держконцерну.

«Замовленню Міноборони передували заводські випробування, на яких ДК підтвердив необхідні тактико-технічні характеристики снаряда: міцність корпусу при пострілі, стійкість спорядження, максимальна дальність стрільби, перевірка купчастості при стрільбі, повнота розриву снаряда», - йдеться в повідомленні.

Це вже третій вид боєприпасу після мінометної 120-мм міни і танкового 125-мм снаряда, що виготовляється за вітчизняною технологією із залученням українських вузькопрофільних фахівців на закордонних потужностях.

Снаряд калібру 122 мм використовується українською артилерією при роботі з причіпними гаубицями Д-30 (максимальна дальність ураження – 15400 м) та САУ 2С1 «Гвоздика» (максимальна дальність ураження – 15200 м).

Читайте також: Укроборонпром зможе налагодити в Україні виробництво 125-мм снарядів після війни

Як повідомлялось, 21 березня Кабінет Міністрів ухвалив рішення про перетворення державного концерну «Укроборонпром» в Акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість». Це відправна точка перетворення ДК на сучасну високотехнологічну оборонну компанію, де 100% акцій належать державі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-