Укроборонпром зможе налагодити в Україні виробництво 125-мм снарядів після війни

Укроборонпром зможе налагодити в Україні виробництво 125-мм снарядів після війни

Укрінформ
Після завершення війни Україна зможе повністю відтворити виробничий цикл 125-мм снарядів для танкової гармати, які зараз виготовляються ДК «Укроборонпром» спільно з країною НАТО за межами нашої держави.

Про це повідомила речниця державного концерну Наталія Сад під час презентації зразка снаряда танкової гармати в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"На сьогодні в ЗСУ та лавах Сил безпеки і оборони України є, так би мовити, голод на танкові снаряди. Тому поява цього боєприпасу є знаковою, адже дає можливість нашим військовим ввести танкові бої. 125-мм снаряд з’явився у кооперації з країною НАТО. Відповідно, виробничі потужності, які ми використовуємо, знаходяться поза межами держави", - зазначила представниця ДК.

Читайте також: Укроборонпром визначив пріорітети антикорупційної діяльності на три роки

За її словами, це вже другий боєприпас, який ми спільно виготовляємо із західними партнерами.

Сад пояснила, що з міркувань безпеки виробництво цього снаряда винесено за межі держави, однак у його створенні активну участь беруть українські конструктори, технологи, токарі та ливарники. Це дозволить після завершення війни перенести виготовлення боєприпасу на територію України.

«Найбільш безпечним для співробітників оборонних підприємств є виробництво цього снаряда за межами України, адже їхнє життя та здоров’я є найвищою цінністю. І, відповідно, зменшуються ризики ракетних прильотів. Ми зможемо повністю відтворити виробничий цикл боєприпасу в Україні», - наголосила речниця державного концерну.

Читайте також: До суду направили справу проти директора одного з підприємств Укроборонпрому

Як повідомлялось, напередодні Укроборонпром розпочав виробляти 125-мм снаряди для танкової гармати за кордоном. Наразі вже поставлено першу партію боєприпасів для танків Т-64, Т-72 і Т-80, якими Сили безпеки та оборони України б’ють окупантів.

Концерну, до складу якого входить понад сотня підприємств, вже вдалось налагодити виробництво цілої лінійки боєприпасів. Серед них – 82-мм та 120-мм мінометні міни, а також артилерійські снаряди калібру 122 мм та 152 мм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-