Ракетним військам і артилерії ЗСУ вдалося створити «Сітку смерті» для росіян - Генштаб

Ракетним військам і артилерії ЗСУ вдалося створити «Сітку смерті» для росіян - Генштаб

Укрінформ
На сьогодні близько 90% вогневого ураження російським загарбникам завдають ракетні війська та артилерія. Наразі вдалося створити «Сітку смерті», яка дозволяє ефективно знищувати агресора.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу «Трансформація Ракетних військ і артилерії Збройних Сил України» розповів т.в.о. начальника Головного управління бойових ударних систем Генштабу ЗСУ полковник Сергій Баранов.

«На сьогоднішній день близько 90% вогневого ураження противника покладається на ракетні війська та артилерію. Змінюються час, змінюється озброєння, люди, способи і методи збройної боротьби, і якщо ми хочемо наблизити нашу перемогу, маємо постійно адаптуватись, вигадувати нові способи і методи вогневого ураження, вдосконалювати нашу зброю, наші боєприпаси, навички та вміння. І таким чином ми зможемо наблизити нашу перемогу. На сьогоднішній день в ракетних військах і артилерії вдалося створити «Сітку смерті» - це коли засоби розвідки дуже щільно і ефективно працюють разом з засобами вогневого ураження», - повідомив Баранов.

Він додав, що сили оборони використовують концепцію дальнього вогневого ураження і при виявлення противника в глибині його оборони завдають вогневий удар.

Читайте також: «Сітка смерті»: у Міноборони розповіли про комплексну взаємодію ЗСУ

Водночас він зауважив, що не завжди артилерія Сил оборони сучасна, українські захисники вимушені використовувати старі зразки озброєнь, однак за рахунок навченості особового складу та за рахунок застосування нових програних продуктів, запровадження автоматизованої системи управління вогнем вдалося скоротити час перебування підрозділів в районах вогневих позицій. Також вдалося покращити ведення розвідки за допомогою нових технічних засобів, і відповідно, зменшити час реакції, підвищити точність вогню, точність визначення установок, що дозволяє гідно відповідати на всі виклики ворога.

За словами полковника, трансформація ракетних військ і артилерії відбувається за кількома напрямками.

«Що стосується самої трансформації ракетних військ та артилерії, це здійснюється за декількома напрямками. В першу чергу - це розвиток самого озброєння, друге – це розвиток систем управління, далі – зміна самої системи підготовки і підходів до неї», - наголосив Баранов.

Він додав, що захисників готують інструктори, які мають бойовий досвід та знають, що необхідно особовому складу на передовій.

Читайте також: Оборона Бахмута триває, Сили оборони нищать ворога 24/7 - Сирський

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 21 березня 2023 року ліквідували близько 166 тисяч 570 російських загарбників, за минулу добу - 960 осіб. Крім того, українські захисники знищили ворожих танків 3552 одиниці (+15 за добу), бойових броньованих машин ‒ 6879 (+10), артилерійських систем – 2586 (+9), РСЗВ – 507 (+0), засобів ППО ‒ 270 (+0), літаків – 305 (+0), гелікоптерів – 290 (+0), БПЛА оперативно-тактичного рівня – 2167 (+7), крилатих ракет ‒ 907 (+0), кораблів / катерів ‒ 18 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн – 5428 (+12), спеціальної техніки ‒ 266 (+1).

Фото: Головнокомандувач ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-