«Сітка смерті»: у Міноборони розповіли про комплексну взаємодію ЗСУ

«Сітка смерті»: у Міноборони розповіли про комплексну взаємодію ЗСУ

Укрінформ
Українські захисники навчились комплексним вогнем усіх засобів ракетно-артилерійського ураження забезпечувати успішний наступ піхоти. Зокрема, гармаші і ракетники створили далекобійний «вогневий кулак», якому не може протистояти ворожа контрбатарейна боротьба.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Міноборони з посиланням на інформацію т.в.о. начальника Головного управління бойових ударних систем Генштабу ЗСУ полковника Сергія Баранова.

«Західні партнери України навіть стверджують, що ми створили надзвичайний «кілнет» - або «Сітку смерті ЗСУ». Йдеться про те, що ми навчилися комплексним вогнем усіх засобів ракетно-артилерійського ураження забезпечувати успішний наступ піхоти. За статистикою, до 80% втрат росіян у бойовій техніці й живій силі – це наша робота. Наші гармаші і ракетники комплексно взаємодіють з іншими засобами ураження – до авіації включно», - повідомив Баранов.

За його словами, завдяки західним високоточним ракетно-артилерійським системам українські захисники скомбінували і створили далекобійний «вогневий кулак», який б’є настільки потужно, що ворог вже не має змоги вести з нами дієву контрбатарейну боротьбу.

«Ми не чекаємо відкриття вогню артилерії противника, а завчасно виявляємо його і знищуємо їх ще до того, як вони будуть готові завдати удар. Робиться це ювелірно, щоб не постраждали ані наші війська, ані мирне населення й об’єкти інфраструктури. Нашу «далекобійку» ворог не дістає, а ми їх — так», - зазначив Баранов.

Читайте також: Канадські військові показали, як навчають українців тактичної медицини

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що підсумки десятого засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» від 15 березня «вселяють оптимізм». Зокрема, Україна незабаром отримає танки Leopard, компоненти ППО і NASAMS.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-