Польща приєднається до угоди про спільну закупівлю боєприпасів для України

Польща приєднається до угоди про спільну закупівлю боєприпасів для України

Укрінформ
Варшава приєднається до угоди про спільну закупівлю боєприпасів для України країнами Європи, оскільки є одним із найбільших виробників цього озброєння. 

Про це в ефірі телеканалу TVP1 заявив речник уряду Польщі Пьотр Мюллер, передає Укрінформ з посиланням на PAP.

“Нещодавно я розмовляв з нашим послом у ЄС, зараз у нас триває внутрішньодержавна процедура щодо надання згоди на цей документ. У зв’язку з тим, що ми також є бенефіціаром цього проєкту, тому що ми один із найбільших виробників боєприпасів, звичайно, будемо долучатися до цієї процедури”, - наголосив Мюллер.

Речник польського уряду зазначив, що значна частина замовлень боєприпасів для України реалізовуватиметься на території Польщі. За його словами, щодо виробничих потужностей окремих польських виробників боєприпасів має висловлюватися керівництво цих підприємств. Утім, минулими роками кілька великих польських підприємств відіграли важливу роль у формуванні запасів для польської армії.

Читайте також: Глава МЗС Нідерландів про боєприпаси для України: Сьогодні Євросоюз зробив важливий крок

Мюллер повідомив, що потреба у боєприпасах для ЗСУ є однією з найбільших проблем на фронті. Тому Польща розраховує, що її підприємства оборонно-промислового комплексу відіграють важливу роль при реалізації цього проєкту.

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ і оборони країн Європейського Союзу 20 жовтня погодили план спільної закупівлі боєприпасів, який передбачає постачання Україні 1 мільйона снарядів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-