Наєв: росія хоче захопити нові території, щоб створити буферні зони

Наєв: росія хоче захопити нові території, щоб створити буферні зони

Укрінформ
Керівництво росії прагне захопити нові українські території, щоб створити буферні зони і гарантувати "безпеку" для вже окупованих територій.

Таку думку висловив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв'ю РБК-Україна, повідомляє Укрінформ.

"Керівництво рф не залишає спроб встановити контроль над всією територією України. Противник продовжує проведення наступальних дій на окремих напрямках з метою повного захоплення Донецької та Луганської областей. Водночас на інших тимчасово окупованих територіях, а саме в Херсонській та Запорізькій областях, проводить обладнання оборонних рубежів та нарощує угруповання за рахунок мобілізованих. Надалі агресор хоче захопити нові території для створення буферних зон, щоб забезпечити "безпеку" для вже "включених до складу рф" окупованих територій України", - сказав Наєв.

За його словами, основні зусилля ЗСУ та інших складових Сил оборони України у 2023 році будуть спрямовані на стримування просування та недопущення захоплення ворогом нових територій.

"Нам необхідно, по-перше, виснажити противника та завдати йому максимальних втрат у живій силі та техніці. По-друге, наростити власний бойовий потенціал та створити умови для проведення наступальних дій з метою звільнення окупованих територій. Також ми будемо продовжувати стабілізаційні заходи на деокупованих територіях Північного та Південно-західного напрямків", - розповів командувач ОС.

Читайте також: Ударні формування на території білорусі на сьогодні не виявлені - Наєв

За його словами, для ефективного протистояння ворогу Сили оборони мають продовжити ведення активних оборонних дій, своєчасно проводити ротацію та відновлення підрозділів і частин. Крім того, треба продовжити роботу з підвищення бойових спроможностей Сил оборони України, створюючи нові частини та підрозділи, які складатимуть основу ударних угруповань.

"Діючі частини та підрозділи необхідно оснастити і переоснастити новітніми зразками озброєння та військової техніки як власного виробництва, так і виробництва країн-партнерів. Паралельно з постачанням новітніх бойових систем необхідно активно проводити підготовку особового складу із залученням військових фахівців країн-партнерів", - підкреслив Наєв.

Він додав, що за оцінками експертів, росія продовжить завдавати ракетних ударів по критичних об’єктах енергетичної та транспортної інфраструктури України, тому залишається потреба в сучасних зенітно-ракетних комплексах, які б могли ефективно збивати ворожі ракети.

Наєв підкреслив, що основними цілями росії під час завдання ракетних ударів є спричинення гуманітарної катастрофи шляхом знищення об’єктів критичної інфраструктури у великих містах.

Командувач Об’єднаних сил нагадав, що ворог уже здійснив 14 масованих ракетних ударів по території України, вісім з яких – із використанням БпЛА типу Shahed-131/136, чотири – з використанням крилатих ракет різного базування та два комбіновані ракетні удари.

"Противник продовжує вдосконалювати тактичні прийоми, які узгоджені за часом і цілями... Наприклад, один із таких прийомів – це завдання комбінованих ударів з декількох напрямків різними засобами ураження, включаючи Х-31П, Х-59, Х-22 і "Кинджали". У такий спосіб ворог ускладнює роботу нашої ППО – ці повітряні цілі мають різні характеристики і характер польоту", - сказав Наєв.

Читайте також: росія на сході намагається створити враження підготовки до наступу - Наєв

За його словами, все це свідчить про потребу України у сучасних зенітно-ракетних комплексах. "Але ті ракети, які ми можемо збивати наявними засобами, як бачите, ми вражаємо. І ефективність ураження, навіть за змішаного масованого обстрілу, досить висока", - констатував командувач Об’єднаних сил.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 9 березня російські військові завдали масованого ракетного удару по Україні. Вибухи лунали в Києві, Миколаєві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, Житомирі, Київській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Тернопільській, Львівській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-