Загарбники за добу атакували 11 областей України - зведення ОВА

Загарбники за добу атакували 11 областей України - зведення ОВА

Укрінформ
російська армія за добу здійснила атаки на 11 областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 суботи, 18 березня.

У Київській області під час нічної повітряної тривоги, спричиненої атакою дронами, працювала ППО. Влучань немає, пошкодження не зафіксовані, постраждалих теж немає. Інформація уточнюється. 

Львівську область вночі росіяни також атакували дронами. Три безпілотники влучили в нежитлові приміщення у Яворівському районі. Постраждалих немає. 

У Чернігівській області за добу ворог з артилерії обстріляв Корюківський район. Жертв і руйнувань немає. 

У Сумській області вчора протягом дня російська армія обстрілювала території Шалигинської, Есманської та Білопільської громад. 

По Білопільській громаді ворог бив з мінометів, гранатометів та артилерії. 

У Шалигинській громаді росіяни здійснили артобстріл із САУ та мінометів. 

В Есманській громаді зафіксовано два удари з міномета.

Вночі агресори атакували ракетами С-300 Запоріжжя. Є влучання в об'єкт громадського харчування на території житлового комплексу. Вибуховою хвилею пошкождені дахи, фасади та вікна у семи багатоквартирних будинках.

У Запорізькій області за добу ворог обстріляв цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Запоріжжя, Залізничне, Ольгівське, Червоне, Малинівка, Гуляйполе, Новоданилівка, Мала Токмачка, Новоандріївка, Чарівне, Білогір'я, Новопавлівка, Кам'янське, Малі Щербаки. Надійшло сім повідомлень про руйнування житла та об’єктів інфраструктури.

Читайте також: Армія рф вночі запускала «Шахеди» з Азовського моря та Брянської області - Ігнат

Дніпропетровську область вночі російська армія атакувала безпілотниками. Три дрони військові з повітряного командування "Схід" збили. Ще два влучили в об'єкт критичної інфраструктури у Новомосковську. Зафіксовані сильні руйнування. Сталася пожежа. Пошкоджені шість дачних будинків поряд, чотири зруйновані. 

У Харківській області війська рф вночі двічі із ЗРК С-300 били по смт Великий Бурлук Куп'янського району. Одна з ракет влучила на подвір'я житлового будинку. Пошкоджено щонайменше 20 сусідніх будинків та господарські споруди. Друга ракета вдарила у землю на території райвідділу поліції, пошкоджено також пожежно-рятувальну частину, шість приватних автомобілів та сусідні житлові будинки. 

Минулої доби на Слобожанському напрямку ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли районів населених пунктів Стрілеча, Глибоке, Стариця, Вовчанськ, Колодязне, Красне Перше, Кутьківка, Дворічна, Западне, Тернова і Тихе. 

На Куп’янському напрямку росіяни обстріляли райони Веселого, Гряниківки, Вільшаної, Крохмального, Берестового, Діброви та Андріївки. 

В Ізюмі 66-річна жінка підірвалася на протипіхотній міні "Пелюстка" в лісі та була госпіталізована з важким пораненням. 

Читайте також: ЗСУ знищили вже 164 200 російських загарбників

У Луганській області на Куп’янському та Лиманському напрямках протягом попередньої доби російські війська безуспішно намагалися прорвати оборону, обстріляли райони Новоєгорівки, Невського, Білогорівки, Новоселівського, Діброви та Червонопопівки. 

Про початок масштабних військових навчань із залученням всього призовного чоловічого населення оголосили загарбники у Старобільську, Щасті, Новому Айдарі, Новопскові та Нижньотеплому. 

У Донецькій області російські війська здійснили авіаудар ракетою Х-22, обстрілювали населені пункти з артилерії, РСЗВ "Град" та "Ураган", танків, мінометів. 

Під вогнем перебували Бахмут, Авдіївка, Часів Яр, Українськ, Костянтинівка, села Новоукраїнка, Вовченка, Ласточкине, Іванівське, Времівка, Іванопілля. 

Пошкоджено 35 житлових будинків, з них вісім багатоквартирних, ЛЕП, магазин, гараж, цивільний автомобіль. 

На Донеччині за добу одна людина загинула, троє дістали поранення. 

Читайте також: ЄС спільно закуповуватиме боєприпаси для України - ЗМІ

У Миколаївській області минулої доби ворог завдавав мінометних та артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає. 

Ввечері росіяни з артилерії били по території Куцурубської громади. За попередньою інформацією, руйнувань та постраждалих немає. 

У Херсонській області росіяни вкотре обстріляли населені пункти Бериславського і Херсонського районів. 

Також ворожих обстрілів зазнали Михайлівка, Дудчани, Качкарівка, Новоберислав, Одрадокам’янка, Шилова Балка, Новосілка, Веселе, Козацьке, Іванівка, Микільське, Дніпровське, Садове, Розлив, Берегове, Велетенське, Кізомис та Херсон. 

За минулу добу загарбники здійснили 50 обстрілів, випустивши 237 снарядів з важкої артилерії та "Градів". 

Херсон ворог обстріляв тричі. Сім снарядів влучили у житлові квартали, приватні й багатоквартирні будинки. Троє людей дістали поранення. 

У селі Велетенське Білозерської громади через ворожий удар пошкоджена будівля дитсадка. 

У селі Мала Сейдеминуха Калинівської громади 57-річний чоловік збирав дрова, наступив на російську міну та був госпіталізований. 

Зі звільненої від росіян території Херсонщини евакуювали ще 56 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-