Україна представила свій стенд на Болонському книжковому ярмарку

Україна представила свій стенд на Болонському книжковому ярмарку

Фото
Укрінформ
Україна представила свій стенд на 60-му Болонському ярмарку дитячої книги.

Як передає Укрінформ, про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив у Телеграмі

«В Болоньї відбувся 60-й Болонський ярмарок дитячої книги. Це найважливіша подія світу з торгівлі правами на публікацію книг та контенту для дітей та молоді, де Україна також брала участь зі своїм стендом», — зазначив він.

За словами Ткаченка, основна концепція стенда полягала в тому, щоб привернути увагу світової спільноти до досвіду українських дітей, зокрема й тих, хто через війну був змушений виїхати за кордон.

Усю роботу щодо візуального рішення безоплатно виконали дизайнерки Дарія Біла та Софія Гупаловська. В оформленні вони використали 106 дитячих малюнків про війну, зібраних благодійним проєктом «Мамо, я бачу війну».

Також у межах ярмарку відбулося вручення премії Bologna Prize for the Best Children’s Publishers of the Year, яку цьогоріч у категорії «Європа» отримало «Видавництво Старого Лева». Як зауважив міністр, це відзнака «лідерів інновацій, редакційних рішень у своїй творчій діяльності, які найбільше відзначилися своїми професійними та інтелектуальними здібностями».

Представити український стенд цього року вдалося завдяки спільним зусиллям Українського інституту книги, Болонського ярмарку дитячої книги, Посольства України в Італії, Генерального консульства України в Мілані та благодійного проєкту «Мамо, я бачу війну».

Читайте також: Українське «Видавництво Старого Лева» визнали найкращим дитячим видавництвом Європи у Болоньї

Як повідомлялося, Болонський книжковий ярмарок є провідним професійним ярмарком дитячих книг у світі. Захід проводиться щорічно у березні або квітні в італійському місті Болонья, триває протягом чотирьох днів. На Болонський ярмарок з’їжджаються близько 1400 учасників, кількість відвідувачів сягає 30 тисяч осіб.

У 2022 році на Болонському ярмарку дитячої книги Україна була представлена порожнім стендом-маніфестом.

Фото: Олександр Ткаченко, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-