У Координаційному штабі говорили про залучення адвокатів до захисту полонених на території рф

У Координаційному штабі говорили про залучення адвокатів до захисту полонених на території рф

Укрінформ
російська сторона навмисно намагається утримувати українських полонених якомога довший час, не зважаючи на стан їхнього здоров’я.

Про це повідомляє у Телеграмі Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, передає Укрінформ.

У штабі відбулася зустріч з активом громадської організації «Жінки зі сталі» та родинами окремого загону спеціального призначення «Азов» Національної гвардії.

Однією з тем розмови стала співпраця з адвокатами, які можуть захищати полонених захисників України на території російської федерації. Також ішлося про особливості ведення переговорних процесів.

Представник штабу наголосив, що родини полонених не завжди можуть отримувати повну інформацію про переговорні процеси. Зокрема, дані про місцеперебування полоненого можуть надходити з різних каналів — як відкритих, так і закритих.

Читайте також: Військові частини не беруть прямої участі в обміні полоненими - Координаційний штаб

Щодо категорій осіб, які потрапляють на обмін, пояснив представник штабу, росіяни не зважають ні на стан здоров’я, ні на стать полонених. Так само ворог ігнорує тривалість перебування захисників у полоні, відмовляючись звільняти тих, кого утримує тривалий час.

«Представники країни-агресорки навмисно намагаються тримати людей в неволі якомога довше. Водночас не поспішають забирати своїх військовослужбовців», — зауважив представник штабу.

Читайте також: росіяни часто відмовляються видавати з полону поранених та жінок - Координаційний штаб

Як повідомляв Укрінформ, Україна веде переговори з російською стороною одночасно про декілька обмінів, також тривають спроби домовитися про обмін полоненими у форматі «всіх на всіх».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-