Зеленський зустрівся із прем'єром Латвії - говорили про зброю для українського наступу

Зеленський зустрівся із прем'єром Латвії - говорили про зброю для українського наступу

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський обговорив із прем'єр-міністром Латвійської Республіки Кріш’янісом Каріньшем ситуацію на фронті й питання надання зброї для України.

Як передає Укрінформ, про це Глава Української держави розповів у Телеграмі.

"Провів зустріч із Прем'єр-міністром Латвії Кріш’янісом Каріньшем. Розповів про ситуацію на фронті. Критично важливо об'єднати зусилля всіх партнерів і союзників України у цей вирішальний момент. Першочергово – в питанні надання необхідної для українського наступу зброї", - зазначив Зеленський.

Він подякував Латвії за потужну політичну, оборонну, фінансову та гуманітарну підтримку України. "Ваше суспільство, Президент із самого початку цієї повномасштабної війни – навіть від перших днів 2014 року, коли насправді почалася ця війна, – підтримують наш суверенітет, наш народ, нашу територіальну цілісність", - зауважив Президент України.

Як повідомляє офіційний сайт глави держави, Зеленський окремо наголосив на важливості нещодавнього затвердження урядом Латвії нового суттєвого пакету військової допомоги Україні.

У цьому контексті відзначалося, що оборонна підтримка, надана Латвією Україні, уже досягла 1% ВВП цієї країни.

Читайте також: Оборона Бахмута та економічна підтримка: Зеленський провів розмову із Сунаком

Сторони предметно обговорили тематику європейської інтеграції в контексті прогресу нашої держави у виконанні рекомендацій Європейської комісії. Наголошувалось також на важливості підтримки Латвією питання ухвалення рішення про початок до кінця поточного року переговорів про вступ України до ЄС. Окрему увагу під час зустрічі приділили підготовці до саміту НАТО у Вільнюсі.

Зеленський відзначив активну позицію Латвії у створенні міжнародно-правових механізмів для притягнення Росії до відповідальності за злочин агресії проти України, покарання всіх винних у воєнних злочинах та злочинах проти людяності, а також повноцінного механізму компенсації збитків, завданих рф нашій державі.

Читайте також: Сусідам рф треба будувати нові економічні зв’язки без росії - прем’єр Латвії

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Латвійської Республіки Кріш’яніс Каріньш 16 березня прибув із візитом до Києва.

Латвія виступає за початок перемовин щодо членства України в ЄС уже цього року, а про приєднання до НАТО — відразу після перемоги у війні.

Латвія вже надала Україні військової допомоги на 300 млн євро, а з реалізацією нового пакета ця сума зросте до 370 млн євро.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-