Командувач Повітряних сил України закликав колег із НАТО створити авіаційну коаліцію

Командувач Повітряних сил України закликав колег із НАТО створити авіаційну коаліцію

Укрінформ
Командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук закликав колег із НАТО створити авіаційну коаліцію.

Про це Олещук заявив під час симпозіуму командувачів повітряних сил країн-членів НАТО, що проходив в онлайн форматі, передає Укрінформ із посиланням пресслужбу Повітряних сил ЗСУ в Телеграмі.

Командувач Повітряних сил ЗСУ коротко проінформував колег про актуальну обстановку на основних напрямках бойових дій та наголосив на необхідності нарощування протиповітряної оборони України, як її наземної складової, так і повітряної.

Олещук подякував "усім за підтримку України в цей непростий час".

Читайте також: Польща передасть Україні перші чотири літаки МіГ-29 найближчими днями – Дуда

Також він звернувся до учасників симпозіуму із проханням "наростити зусилля щодо надання Повітряним силам України сучасних багатоцільових винищувачів четвертого покоління, які здатні ефективно захистити нашу державу від повітряних терористичних атак росії, а також здійснювати потужну авіаційну підтримку наземним військам, для звільнення та деокупації українських територій".

Як зазначив командувач Повітряних сил ЗСУ, "лише спільні, узгоджені дії партнерів можуть посприяти у якнайшвидшому отриманні Україною західних багатоцільових літаків. Наявним прикладом досягнення цієї мети є танкова коаліція".

Читайте також: США не заперечують проти передачі Україні бойових літаків іншими країнами - Білий дім

"Хотів би отримати вашу підтримку та закликаю створити авіаційну коаліцію під гаслом “Перемога на землі – кується в небі!”, – заявив Олещук.

Як повідомляв Укрінформ, міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що Польща готова передати Україні свої винищувачі МіГ-29 у рамках міжнародної коаліції і що створення авіаційної коаліції є питанням часу.

Фото: facebook.com/kpszsu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-