Німеччина має розблокувати постачання запчастин до танків Leopard - Блащак

Німеччина має розблокувати постачання запчастин до танків Leopard - Блащак

Укрінформ
Польща готова створити на території країни сервісний хаб для обслуговування і ремонту українських танків Leopard 2. Утім, для цього має бути згода Німеччини і німецького виробника танків – компанії Rheinmetall.

Про це в інтерв’ю Укрінформу зазначив віцепрем'єр-міністр, міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак.

Він підкреслив, що Польща готова запустити у себе сервісний хаб, де ремонтуватимуть та обслуговуватимуть поставлені в Україну танки Leopard. За його словами, “зараз найважливіше – це вийти з глухого кута щодо постачання Німеччиною запчастин для танків Leopard”.

Блащак повідомив, що він уже обговорював це питання з німецьким колегою.

“Я хочу чітко зазначити: польська оборонна промисловість готова виробляти запчастини для танків Leopard, але документацію, необхідну для того, щоб цей проєкт запрацював, має німецька компанія Rheinmetall. Підприємства Bumar-Łabędy мають належні умови для відновлення виробничої лінії, закритої 20 років тому. Звичайно, це буде у співпраці з Німеччиною”, - констатував Блащак.

Читайте також: Батальйон танків Leopard 2 для України буде сформований найближчим часом – Блащак

Як повідомлялося, Польща вже передала Україні 14 своїх танків Leopard 2. Також інші країни, зокрема Канада, Норвегія, Іспанія, передають або планують передати танки цього типу Києву.

Фото: РАР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-