рф може спрямувати ракети на транспортну інфраструктуру, гідротехнічні та очисні споруди – Ігнат

рф може спрямувати ракети на транспортну інфраструктуру, гідротехнічні та очисні споруди – Ігнат

Укрінформ
Після ракетних обстрілів енергетичної інфраструктури російська федерація навесні може почати обстріл транспортної інфраструктури, гідротехнічних та очисних споруд, провокуючи екологічні катастрофи.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю 24 каналу повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, відповідаючи на питання, куди росія може спрямувати свої ракети найближчим часом.

«Можуть усе що завгодно обстрілювати. У них є пріоритетні цілі – урядові будівлі, будівлі Збройних Сил і Міністерства оборони. Тобто, як вони там називають їх, "центри прінятія рєшеній". Також транспортна інфраструктура, гідротехнічні споруди, очисні споруди. Все, що може принести горе людям й екологічну катастрофу. Ну і, як бачимо по наслідках 9 березня, ворог не полишає спроб атакувати наш енергетичний сектор», - наголосив Ігнат.

Він відзначив, що урядові будівлі ворог може уражати не лише в столиці, а й в інших великих містах, таких як Харків, Миколаїв, тож громадянам варто дотримуватись рекомендацій з безпеки.

Читайте також: Мінна небезпека біля берегів України залишається на високому рівні — Гуменюк

Речник також наголосив, хоч виробництво в рф триває, основний стратегічний запас новітніх крилатих і балістичних ракет вичерпується. Йдеться про Х-101, "Калібр", "Іскандер-М", "Кинджал". Це зброя, яка може летіти далеко й влучати у радіусі 10–20 метрів, пояснив Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер у Чорному морі зафіксована нетипова активність ворога, загалом він вивів 20 кораблів, з яких чотири ракетоносії і багато допоміжного флоту. Це високоточна далекобійна зброя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-