Рік тому росія скинула бомбу на театр у Маріуполі: Зеленський нагадав про трагедію

Рік тому росія скинула бомбу на театр у Маріуполі: Зеленський нагадав про трагедію

Відео
Укрінформ
Минулого року цього дня російські загарбники скинули надпотужну бомбу на будівлю Драматичного театру в Маріуполі, де ховалися сотні людей і поруч було викладено слово "Діти".

Держава-терорист відповість за все скоєне, зазначив Президент Володимир Зеленський у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Рік тому росія цілеспрямовано та жорстоко скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Поруч із будівлею був напис «Діти», який неможливо було не помітити. Там ховалися від обстрілів сотні людей", - нагадав Зеленський.

Фото: Радіо Свобода
Фото: Радіо Свобода

Президент підкреслив, що крок за кроком ми йдемо до того, щоб забезпечити повну відповідальність держави-терориста за скоєне проти України й українського народу.

Читайте також: У Львові створили 3D-тур зруйнованим Маріупольським драмтеатром

"Не пробачимо окупантам жодної зруйнованої долі. Пам'ятаємо всіх, чиє життя забрав російський терор", - зазначив він.

Своєю чергою, уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець заявив у Телеграмі, що скинута росіянами рік тому на маріупольський драмтеатр бомба відкрила світу справжнє, підле обличчя країни-агресора.

“Рік тому ворог цілеспрямовано скинув бомбу на Драмтеатр у Маріуполі. На будівлю, біля якої великими літерами був зроблений напис “Діти”, а всередині перебували понад 1000 мирних жителів – жінок, дітей, людей літнього віку”, - зазначив Лубінець.

Зараз російська армія приховує свій злочин – розбирає будівлю, щоб знищити докази, наголосив він.

“Проте ми не пробачимо жодного злочину ворога. Винні мають понести відповідальність за всі злочини", - підкреслив омбудсмен.

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко у Телеграмі заявив про невідворотність відповідальності за смерті людей у розбомбленому російською армією 16 березня 2022 року драматичному театрі в Маріуполі.

“Драматичний театр в Маріуполі. Роковини, про які боляче згадувати. російські окупанти свідомо скинули авіабомбу на будівлю, де знаходилися сотні дорослих та дітей. А згодом, аби приховати страшний злочин, почали зносити будівлю”, - написав очільник МКІП.

Як наголосив Ткаченко, “ніяких пробачень. Відповідальність невідворотня”.

Як повідомлялося, Драматичний театр Маріуполя, який використовували як бомбосховище, 16 березня 2022 року розбомбила російська авіація, тоді загинули щонайменше 300 людей.

росіяни знесли залишки драмтеатру у тимчасово захопленому Маріуполі, щоб приховати сліди своїх злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-