У Координаційному штабі розповіли про алгоритм дій у разі зникнення військового

У Координаційному штабі розповіли про алгоритм дій у разі зникнення військового

Укрінформ
Протягом трьох днів після надходження інформації про зникнення військовослужбовця його частина зв’язується з правоохоронними органами для відкриття кримінального провадження.

Про це Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

У штабі відбулася зустріч із родинами військовослужбовців Луганського прикордонного загону імені Героя України полковника Євгена Пікуса.

За словами представника штабу, раніше росія погодила певну кількість людей, яких мали повернути під час кількох попередніх обмінів, проте вкотре не дотрималася домовленостей, тож ці захисники досі перебувають у полоні. Водночас команда Коордштабу продовжує працювати, щоб повернути додому всіх бранців.

Читайте також: росіяни часто відмовляються видавати з полону поранених та жінок - Координаційний штаб

Своєю чергою представник Держприкордонслужби пояснив алгоритм дій військової частини в разі зникнення людини: «Якщо з’являється інформація про зникнення військовослужбовця, починаємо службове розслідування й проводимо опитування свідків – де, хто востаннє його бачив. Командир призначає пошукові заходи, якщо це реально, бо людина може зникнути на території, де тривають бої або на захопленій ворогом ділянці», – зазначив він.

По змозі для пошуку застосовуються безпілотники. Протягом трьох днів військова частина зв’язується з правоохоронними органами для відкриття кримінального провадження і передає інформацію Східному регіональному управлінню ДПСУ.

Читайте також: Військові частини не беруть прямої участі в обміні полоненими - Координаційний штаб

Надалі надсилається запит до Координаційного штабу щодо інформації про полон, потім – передача всіх відомостей до органу, який веде слідство.

Представник ДПСУ додав, що є складність зі службовими розслідуваннями щодо зникнення людей у районі Бахмута. У зв’язку з інтенсивністю бойових дій термін розслідування подій на цьому напрямку продовжено до 30 днів.

Як повідомляв Укрінформ, 7 березня в результаті чергового обміну військовополоненими в Україну повернулися 130 захисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-