Міжнародний трибунал для покарання росії - експерти обговорили, що змінилося за рік

Міжнародний трибунал для покарання росії - експерти обговорили, що змінилося за рік

Відео
Укрінформ
В Укрінформі експерти обговорювали створення міжнародного спецтрибуналу для покарання росії.

Організатором пресконференції на тему: "Міжнародний військовий трибунал: що змінилося за рік?" є Інститут дослідження війни та миру (IWPR).

Учасники: Антон Кориневич - Посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ, який займається питаннями створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України; Олег Гавриш - головний консультант кабінету керівника Офісу Президента України; Денис Маслов - голова Комітету з питань правової політики; Марія Мезенцева - голова Постійної делегації Верховної Ради України у ПАРЄ, голова підкомітету з питань наближення законодавства України до ЄС (Zoom); Юрій Белоусов - керівник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офіс генпрокурора; Ентоні Борден - директор Інституту дослідження війни та миру (Zoom); Sir Geoffrey Nice KC - Emeritus Gresham Professor of Law. former lead prosecutor in the case of Slobodan Milosevic, Chair China Tribunal; Chair Uyghur Tribunal.

Модераторка: Ольга Гужва - керівниця проєкту «Голоси України», Інститут дослідження війни та миру (IWPR).

Питання до обговорення:

  • Трибунал для путіна. Які перспективи покарання росії та її керівництва у міжнародних судах?

  • Зареєстровані справи: які перспективи притягнути винуватців воєнних злочинів до покарання?

  • Притягання з найвищим рівнем визнання до відповідальності керівництва рф за вчинення агресії проти України: що зроблено у цьому напрямку за рік?

  • Міжнародний досвід: на що варто звернути увагу?

Коротко. Йде процес створення нової архітектури міжнародного права у глобальному просторі. Вона має сприяти виникненню нових нестандартних рішень щодо злочинів, які скоїла росія. Коли говоримо про трибунал для росії, то необхідно розуміти про, що йде мова – відповідальність країни чи особисто путіна та осіб, які вчинили збройну агресію проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-