ЗСУ намагаються відсунути ворога хоча б на 20 кілометрів від води на Херсонщині - Гуменюк

ЗСУ намагаються відсунути ворога хоча б на 20 кілометрів від води на Херсонщині - Гуменюк

Укрінформ
Сили оборони намагаються відсунути ворога хоча б на 20 км від зрізу води на Херсонщині.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказала начальник об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

"Позиції ворога можуть розгортатися на тих територіях, з яких він досягає Правобережжя. Сили оборони працюють, аби вибити їх зі смуги хоча б 20 км від зрізу води, щоб ці обстріли припинити або критично зменшити. Тим не менш ворог намагається вишукувати способи розташування озброєння навіть серед будинків місцевих мешканців на тимчасово окупованому Лівобережжі", - сказала Гуменюк. 

За її словами, загарбники продовжують обстрілювати місцеве населення з метою залякування.

Читайте також: Висадка російських ДРГ в акваторії Херсона неможлива – тактична група «Грім»

"Обстрілюючи з мінометів ті ж самі Олешки, вони видають це за зворотню роботу Сил оборони в противагу тим обстрілам, які зробили самі", - сказала Гуменюк.

Вона додала, що робота Сил оборони по ворожих РСЗВ та артилерійських установках має свої результати. Втім поки що безпеку в регіоні Сили оборони гарантувати не можуть, тому мешканцям Правобережжя варто або евакуюватися з населених пунктів, які розташовані критично близько до зони обстрілу, або облаштовувати та використовувати укриття. 

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби, за даними Генерального штабу ЗСУ, ворог завдав по Україні 12 авіаційних, 5 ракетних ударів та здійснив 56 обстрілів з РСЗВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-