МЗС закликає світ засудити вирок полоненому правозахиснику Буткевичу

МЗС закликає світ засудити вирок полоненому правозахиснику Буткевичу

Укрінформ
Міністерство закордонних справ закликало міжнародну спільноту засудити судилище над полоненим українським правозахисником Максимом Буткевичем та іншими двома українцями і вимагати від рф їхнього звільнення.

Про це йдеться у коментарі МЗС України, передає Укрінформ.

«Фейковий судовий процес, зрежисований в російській федерації, мав на меті легалізувати чергову політичну розправу над українськими громадянами. Оголошені вироки є незаконними та нікчемними», – заявило відомство.

МЗС також закликало міжнародну спільноту засудити судилище над Буткевичем та іншими двома громадянами, вимагати від рф їхнього звільнення, так само як і інших українців, незаконно ув’язнених на тимчасово окупованих територіях та в росії, а також вживати дієвих заходів задля протидії агресії росії проти України.

Читайте також: Засновник Громадського радіо потрапив у полон до росіян

Як повідомляв Укрінформ, 10 березня «суд» російської окупаційної адміністрації на тимчасово окупованій території в Луганській області «засудив» українського правозахисника, нині військовополоненого Максима Буткевича до 13 років колонії суворого режиму, ще двом українським бійцям дали 8,5 та 18,5 років позбавлення волі.

Правозахисник, журналіст і співзасновник та член ГО «Громадське радіо» Максим Буткевич потрапив у полон влітку 2022 року.

Зазначається, що з початком повномасштабної війни Буткевич поставив на паузу свою діяльність із допомоги біженцям, журналістську, гуманітарну, просвітницьку і правозахисну активність і пішов служити в ЗСУ.

Відео з ним опублікували російські пропагандисти. Вони пишуть, що військові, а серед них і Буткевич, опинилися у полоні під Гірським, що на Луганщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-