У Міноборони заявили про чергову російську інформатаку щодо оборони Бахмута

У Міноборони заявили про чергову російську інформатаку щодо оборони Бахмута

Укрінформ
У Міністерстві оборони України фіксують чергову російську інформаційну атаку щодо захисту Бахмута Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила в Телеграмі.

За її словами, росіяни запускають велику кількість "інсайдерської" інформації про нібито суперечності між військово-політичним керівництвом щодо рішень по Бахмуту. "Тобто про те, що начебто Президент, Залужний і Сирський мають різні позиції щодо рішень по Бахмуту. Це не так", - підкреслила чиновниця.

За словами Маляр, також ворог дискредитує особисто командувача Сухопутних військ Олександра Сирського, вигадує політичні підтексти воєнних рішень, намагається показати, що росіяни "своїх бережуть, а наше командування нібито не рахується з життями".

Читайте також: Сили оборони відбили численні атаки в районах Бахмута та Іванівського

"Насправді все навпаки. Про що свідчить співвідношення загиблих - в них у декілька разів вище, та тактика бойових дій", - підкреслила Маляр.

Мета поширення такої інформації - посіяти в українському суспільстві дискусію про те чи варто захищати Бахмут, пояснила заступниця міністра оборони.

"Роблять вони це шляхом вкидів про неважливість цього напрямку. Але, зважуючи на те, скільки інформаційних зусиль та ресурсів вони у це задіяли - саме вони вважають цей напрям стратегічним", - зауважила Маляр.

Ворог намагається посіяти сумнів та недовіру до українських військових рішень та людей, які їх приймають, підкреслила вона.

Читайте також: Під Бахмутом загинув колишній офіцер Сил оборони Естонії

"У цю пастку наше демократичне суспільство завжди потрапляє. Але під час війни ми повинні просто довіряти рішенням військових. Це їхня відповідальність", - наголосила Маляр.

Як повідомляв Укрінформ, за словами Маляр, війська російської федерації зосереджують основні зусилля на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-