Під Бахмутом загинув колишній офіцер Сил оборони Естонії

Під Бахмутом загинув колишній офіцер Сил оборони Естонії

Укрінформ
Під Бахмутом, що на Донеччині, загинув колишній офіцер Сил оборони Естонії Іво Юрак.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на газету Postimees.

Відомо, що Юрак загинув у вівторок, 7 березня, унаслідок артилерійського обстрілу. За наявними даними, це перший естонець, який загинув в Україні після початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року. Юрак воював у складі Українського інтернаціонального легіону з осені минулого року.

Раніше Іво Юрак був начальником розвідки Скаутського батальйону та начальником штабу Караульного батальйону. У 2016 році Харьюський повітовий суд Естонії визнав його винним у розголошенні державної таємниці та ще кількох правопорушеннях і присудив до реального терміну ув’язнення.

Після звільнення Юрак працював у реставраційній фірмі. За словами його приятеля і наставника на цій роботі, він був доброзичливою та життєрадісною людиною. Він зазначив, що Юрак останній раз виходив на зв’язок вранці 6 березня. При цьому він не казав, що знаходиться в Україні на війні.

Читайте також: ЗСУ за добу знищили ще 870 російських загарбників та літак

Видання також нагадує, що 13 липня 2020 року на лінії фронту загинув медик Сил оборони України, білоруський біженець з 2006 року, який згодом отримав естонське громадянство, Микола Ільїн.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні на сході України в лавах ЗСУ загинули двоє громадян Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-