За ніч ворог 107 разів обстріляв Запорізький напрямок – військові

За ніч ворог 107 разів обстріляв Запорізький напрямок – військові

Укрінформ
російські війська за ніч 107 разів обстріляли Запорізький напрямок та зазнали суттєвих втрат у живій силі.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив керівник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський.

«На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін, ворог продовжує працювати над укріпленням своїх районів, продовжує будувати інженерні споруди, а також продовжує обстріли. За вчорашню ніч було 107 обстрілів на Запорізькому напрямку, ворог просто боїться наступу з боку Донецького напрямку», - наголосив Дмитрашківський.

Він зазначив, що ворог останнім часом знизив свою активність на Донецькому напрямку. Це безпосередньо пов’язано з тим, що на Запорізькому напрямку українські підрозділи знищують логістичні склади, скупчення особового складу, техніки, що унеможливлює подальше просування ворога.

Читайте також: Сили оборони уразили два ворожі логістичні центри та шість станцій РЕБ

Також речник повідомив, що на Донецькому напрямку ворог хоча й зменшує активність, але продовжує штурмувати.

«За сьогоднішню ніч він провів шість штурмових дій, всі штурмові дії були в районі Авдіївки і Мар'їнки. Втрати наших позицій не відбулося, ворог втратив за сьогоднішню ніч близько двох взводів», - розповів Дмитрашківський, додавши, що майже весь склад противника, що атакував Авдіївку і Мар'їнку, був знищений.

Як повідомляв Укрінформ, уночі і вдосвіта 9 березня російські військові завдали масованого ракетного удару по Україні. Під час повітряної тривоги вибухи лунали у Києві, Миколаєві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, Житомирі, Київській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Тернопільській, Львівській областях.

Ворог здійснив 81 пуск ракет різного базування. Сили оборони України із 48 російських крилатих ракет Х-101/Х-555 та "Калібр", випущених 9 березня, знищили 34, також ліквідовано 4 із 8 запущених БпЛА Shahed-136/131.

Росіяни вперше за раз випустили шість «Кинджалів», яких в рф загалом налічується близько 50.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-