Актуальність утримання Бахмута постійно зростає - Сирський

Актуальність утримання Бахмута постійно зростає - Сирський

Укрінформ
Актуальність утримання Бахмута Силами оборони постійно зростає, адже це дозволяє нам виграти час для підготовки резервів, підготуватися до майбутніх наступальних операцій, а також знищити тисячі окупантів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Міноборони з посиланням на командувача Сухопутних військ генерал-полковника Олександра Сирського.

«Актуальність утримання Бахмута постійно тільки зростає. Кожен день оборони міста дозволяє нам виграти час для підготовки резервів і підготуватися до майбутніх наступальних операцій. У той же час у боях за цю фортецю ворог втрачає найбільш підготовлену і боєздатну частину свого війська - штурмові «загони вагнера», - зазначив Сирський.

За його словами, заяви Пригожина вкотре підтверджують, що після захоплення вагнерівцями Бахмута у противника будуть розв'язані руки, і він зможе розпочати широкомасштабний наступ із застосуванням армійських і десантних частин на бойовій техніці.

«Це ще раз доводить дуже важливу роль Бахмута в загальній системі оборони нашого угруповання. Тисячі ворогів, які загинули при штурмі міста, тому яскраве підтвердження. Пишаюся мужністю та героїзмом наших воїнів, які своєю стійкістю зривають плани агресора», - заявив командувач.

Сирський також зауважив, що бої на Бахмутському напрямку, куди ворог кинув свої найпідготовленіші підрозділи "вагнера", тривають. Водночас українським оборонцям вдається завдавати значних втрат ворогу – як особовому складу, так і військовій техніці. Кожен день стійкого опору дає нам дорогоцінний час для зменшення наступальних потужностей ворога, підкреслив Сирський.

Читайте також: Єрмак і Залужний розповіли раднику Байдена та генералу Міллі про оборону Бахмута

Як повідомляв Укрінформ, напередодні на Бахмутському напрямку відбулося 102 обстріли та 72 боєзіткнення, Сили оборони знищили 115 російських загарбників та 197 поранили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-