Війська рф не зможуть до кінця року повністю взяти під контроль схід України – розвідка США

Війська рф не зможуть до кінця року повністю взяти під контроль схід України – розвідка США

Укрінформ
Зусилля путінського режиму щодо проведення часткової мобілізації та інші спроби зібратися силами для продовження війни не допоможуть росії повністю захопити східні області України до кінця року.

Про це йдеться у щорічному звіті американської розвідувальної спільноти, представленому в середу під час слухань у Розвідувальному комітеті Сенату США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«путін, вочевидь, неправильно розрахував спроможність ЗСУ, а також ступінь їхнього успіху на полі бою. російська армія мала і продовжуватиме мати проблеми виснаження, нестачі особового складу та морального духу, що зробило сили рф вразливими для українських контратак», - зауважили представники розвідки США.

Читайте також: У росії триває конфлікт між шойгу й пригожиним – британська розвідка

При цьому зазначається, що оголошена путіним часткова мобілізація хоча і зменшить дефіцит персоналу шляхом непідготовлених резервістів, однак ризикує суттєво підірвати підтримку кремлівської війни всередині росії.

«Повною мірою наслідки російської часткової мобілізації почнуть відчуватися лише навесні та влітку»,- зазначається в документі.

Крім того, підкреслюється, що хоча російські війська продовжують зосереджуватися в Донецькій та Луганській області, вони не зможуть взяти їх під контроль упродовж 2023 року.

Читайте також: росія й далі перекидає з білорусі підрозділи для участі у бойових діях в Україні - Демченко

«Докази звірств, вчинених російськими військами проти українських військовослужбовців і цивільних осіб, продовжуватимуть з’являтися в той час, як українські сили відвойовуватимуть територію»,- зазначається у звіті.

Як повідомлялося, Європейський Союз у середу збільшив на 2 млрд євро бюджет Європейського фонду миру, з якого фінансується військова допомога Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-