Труднощі перекладу: Блащак не говорив, що Patriot вже в Україні  - Міноборони Польщі

Труднощі перекладу: Блащак не говорив, що Patriot вже в Україні - Міноборони Польщі

Ексклюзив
Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр, міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак в інтерв’ю іспанському виданню La Razon не говорив, що Україна вже отримала ЗРК Patriot, а ствердив, що позитивне рішення про передачу Києву цієї системи ППО було прийнято завдяки зусиллям Польщі.

Про це у відповідь на інформаційний запит кореспондента Укрінформу повідомили в міністерстві національної оборони Польщі.

“Намір віцепрем’єр-міністра, міністра національної оборони Маріуша Блащака полягав у тому, щоб вказати (в інтерв’ю La Razon – ред.), що завдяки зусиллям Польщі було прийнято рішення про передачу батареї Patriot”,- повідомили в міністерстві, підкресливши, що перші польські танки Leopard вже в Україні.

В міністерстві зауважили, що поява в іспанському виданні згадки від польського міністра про отримання Україною ЗРК Patriot, очевидно, пов’язана з помилкою під час перекладу.

Як відомо, іспанське видання La Razon в інтерв’ю з міністром оборони Польщі Блащаком написало, що Україна вже отримала систему ППО Patriot. Низка українських ЗМІ розмістила новини, зіславшись на публікацію.

Читайте також: Patriot: Україна збиватиме і балістичні, і крилаті ракети

Як повідомляв Укрінформ, Держдепартамент США наприкінці грудня поінформував про пакет військової допомоги Україні на 850 млн $, де серед іншого є і система ППО Patriot.

Польща вже передала Україні перші чотири танки Leopard 2 з 14, які Варшава має намір передати Києву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-