У разі повномасштабного наступу «легкої прогулянки» Україною для росіян не буде - Клименко

У разі повномасштабного наступу «легкої прогулянки» Україною для росіян не буде - Клименко

Укрінформ
Якщо росія піде повномасштабним наступом на нашу державу, то для неї “легкої прогулянки” не буде.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

“Однозначно не буде. Я думаю, що ми вже більше року усі разом доводимо те, що для них легкої прогулянки не буде не тільки територією, за яку відповідає Нєбитов (керівник поліції Київщини - ред.), а на всій території нашої країни, яка зараз б’є ворога по тисячі кілометрів лінії вогню”, - запевнив Клименко.

Клименко зауважив, що станом на сьогодні у МВС не бачать яскравого підтвердження того, що готується напад на Україну зі сторони білорусі. За його словами, це підтвердили у Державній прикордонній службі України.

Читайте також: Пошкодження в білорусі літака-розвідника не означає, що загроза обстрілу «Кинджалами» зникла – Ігнат

“У той же час ми робимо все можливе разом із силами оборони, щоб у будь-якому екстремальному випадку ми могли вжити заходів і зупинити агресора – чи то буде диверсійна група, чи більші воєнні формування зі сторони ворога. Ми робимо все, щоб підсилити кордон разом із військовими”, - запевнив міністр.

Як поінформував глава МВС, нещодавно прийнятий Верховною Радою закон, який розширює прикордонну смугу до 2 кілометрів, буде запорукою того, що наш кордон безпосередньо з білоруссю буде ще більш ретельно укріплений і контрольований.

Клименко зазначив, що перед початком повномасштабної війни, до 24 лютого минулого року, в МВС постійно проводили навчання щодо відбиття наступу рф.

“Після того, як почалася широкомасштабна війна, сили МВС – це і поліція, і Нацгвардія, і ДСНС, і прикордонна служба – постійно знаходяться у стані бойової готовності. Сама війна змушує нас щодня бути у цьому стані для швидкого реагування на зміну обстановки”, - сказав Клименко.

Читайте також: Клименко розповів про роботу МВС над відновленням безпечного простору після перемоги

За його даними, більша частина цих сил перебуває або у зоні бойових дій, або на деокупованих територіях – бо там роботи у 3-4 рази більше, ніж на решті території України.

“У той же час ми проводимо практичні навчання безпосередньо на деокупованій території або на лінії розмежування, на лінії фронту. І ми постійно проводимо по території держави ротацію наших підрозділів”, - заявив глава МВС.

Як повідомлялося, речник Держприкордонслужби Андрій Демченко заявив, що ситуація на ділянці українсько-російського кордону в межах Чернігівської, Сумської і частини Харківської областей, а також на українсько-білоруському кордоні залишається контрольованою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-