Німецькі інструктори навчають українських військових працювати із системою ППО IRIS-T

Німецькі інструктори навчають українських військових працювати із системою ППО IRIS-T

Укрінформ
Військовослужбовці Повітряних сил Збройних сил Німеччини проводять тактичну підготовку українських військових на системі протиповітряної оборони IRIS-T SLM.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Міністерство оборони України.

“Військовослужбовці Повітряних сил Збройних сил Німеччини проводять тактичну підготовку українських військових на системі ППО IRIS-T Infra-Red Imaging System – Tail/Thrust Vector controlled SLM.Вони спираються на свій досвід роботи з подібними системами, які вже були введені в Збройні сили Німеччини. Для цього моделюється використання системи за допомогою загальних сценаріїв”, - йдеться в повідомленні.

Систему озброєння IRIS-T SLM можна розгорнути проти широкого спектру загроз, включно з повітряними загрозами, такими як дрони, літаки, вертольоти або крилаті ракети.

Система доставлена в Україну та використовується Збройними силами України для захисту населення та критичної інфраструктури від російських авіаударів. Вона інтегрована в існуючі системи протиповітряної оборони.

Читайте також: Україні потрібні винищувачі F-16, щоб протистояти російським ракетам та авіабомбам – Ігнат

Як повідомлялося, у жовтні 2022 року Німеччина передала Україні перший з чотирьох обіцяних зенітно-ракетних комплексів IRIS-T SLM. Постачання наступних трьох систем планується цього року.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-