Україні потрібні винищувачі F-16, щоб протистояти російським ракетам та авіабомбам – Ігнат

Україні потрібні винищувачі F-16, щоб протистояти російським ракетам та авіабомбам – Ігнат

Укрінформ
Кориговані авіаційні бомби від рф можуть залітати на десятки кілометрів. Тому Україні потрібні винищувачі, зокрема, F-16 – щоб протистояти загрозі з боку рф.

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Командування Повітряних Сил Збройних сил України полковник Юрій Ігнат, передає кореспондент Укрінформу.

«Вони (росіяни – ред.) можуть застосовувати ракети дистанційно, як вони це і роблять від весни минулого року, а можуть застосовувати і кориговані авіаційні бомби. Ракетне озброєння у ворога теж не безмежне. Тому ці кориговані авіаційні бомби, вони можуть залітати на десятки кілометрів», - уточнив він.

Окремо Ігнат зазначив, що Україні потрібні сучасні винищувачі, щоб протистояти загрозі.

«Чому нам потрібні F-16 чи інші літаки (винищувачі – ред.): для того, щоб цій загрозі теж протистояти, щоб захистити наші міста і села. Якщо мова йде про ракети – то не буде (від них – ред.) таких руйнувань, як від авіабомб цього типу зокрема», - сказав речник.

Представник ПС ЗСУ уточнив, що також і певне далекобійне зенітне озброєння з дальністю до 150 км - таке, як SAMP/T і Patriot, може забезпечити (певний ефект – ред.). Але, за його словами, такого озброєння треба мати доволі багато, щоб розставити по нашій території.

«Але ж літаки є більш мобільними, вони можуть літати на перехоплення тих самих бомбардувальників і хоча б відганяти ті (російські – ред.) літаки і не давати їм можливість скидати ці бомби. Саме для цього нам потрібні сучасні багатоцільові винищувачі - бо наші літаки, радянські, цього зробити не можуть», - зазначив Ігнат.

Відповідаючи на питання про слова військового експерта з Австрії Тома Купера щодо українських мрій про F-16, представник ПС ЗСУ заявив, що ми будемо не тільки мріяти, а і робити все, щоб ці винищувачі якомога швидше з’явилися у нашій державі, зокрема, і у Повітряних силах Збройних сил України.

«Те, що Україна буде з крилами – у цьому, мабуть, ніхто вже не має сумнівів. Тому щодо питання про те, що ми мрійники – так, ми були мрійниками ще рік тому. І ми не мріяли навіть про те, що сьогодні зараз є – і танки, і системи Patriot, які скоро надійдуть. Тому я скажу так – що мрії збуваються», - сказав Ігнат.

Читайте також: Україна зараз потребує артилерії, танків, літаків і віри світу - Зеленський

Як повідомлялося, 3 березня у Донецькій області поблизу міста Єнакієвого українські військові знищили російський винищувач-бомбардувальник Су-34.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-