Зеленський: Ми змусимо кожного окупанта відповісти за злочини - або зброєю, або юридично

Зеленський: Ми змусимо кожного окупанта відповісти за злочини - або зброєю, або юридично

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський пообіцяв знайти й притягнути до відповідальності російських солдатів, які розстріляли українського полоненого після слів "Слава Україні!".

На цьому він наголосив під час свого чергового звернення, передає Укрінформ.

«Україна не забуде подвигу кожного й кожної, чиї життя навіки дали волю для України. Сьогодні зʼявилося відео, як окупанти по-звірячому вбили воїна, який хоробро сказав їм у вічі: «Слава Україні!».Хочу, щоб ми всі разом, у єдності відповіли на його слова: «Герою слава! Героям слава! Україні слава!» І ми знайдемо вбивць», - сказав він.

Читайте також: Зеленський відреагував на розстріл росіянами українського полоненого

Водночас президент подякував всім, хто допомагає Україні та військовим, а також віддав шану тим, хто віддав своє життя за свободу українців.

«Ми боронимо й будемо боронити кожну частинку України. Настане час – звільнимо кожне місто, кожне село нашої держави. І змусимо окупанта відповісти за кожен постріл проти України, за кожну підлість проти українців. Якщо зможемо юридично – значить, юридично. Зброєю – значить, зброєю», - підкреслив він.

Читайте також: Кулеба закликав прокурора МКС розслідувати вбивство росіянами українського полоненого

Також очільник держави зауважив, що завдяки єдності й рішучості українців результат війни передбачено з перших її днів: «в Україні завжди звучатиме: «Слава Україні!» - і мільйони завжди відповідатимуть: «Героям слава!», і так буде завжди».

Як повідомлялось, у мережі з'явилися кадри того, як росіяни розстріляли українського військового за фразу "Слава Україні". Де і коли було зняте відео — поки невідомо.

Читайте також: СБУ відкрила справу щодо відео з розстрілом українського військового

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що вбивство українських полонених російськими військовими є прикладом їхньої національної нікчемності та слабкості.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-