Українські захисники вдарили по ЗРК і засобу ППО росіян на вогневій позиції

Українські захисники вдарили по ЗРК і засобу ППО росіян на вогневій позиції

Дані Генштабу
Укрінформ
Українські захисники завдали ударів по зенітно-ракетному комплексу та засобу протиповітряної оборони рф на вогневих позиціях.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 понеділка, 6 березня.

"Авіація Сил оборони за добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та удару по зенітно-ракетному комплексу на вогневій позиції", — ідеться в повідомленні.

Зазначається, що підрозділи українських ракетних військ й артилерії зі свого боку протягом доби уразили три райони зосередження російських загарбників та засіб їхньої ППО на вогневій позиції.

російська федерація тим часом продовжує вести повномасштабну збройну агресію, не відмовляючись від своїх намірів щодо захоплення України. Основні зусилля рф зосереджує на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Протягом доби ворожі війська здійснили 42 авіаційні та п'ять ракетних ударів, а також понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема по населених пунктах.

Читайте також: Бої за Бахмут досягли найвищого рівня напруженостіСирський

У Генштабі застерігають: загроза здійснення загарбниками ракетних ударів залишається високою по всій території України.

Оперативна обстановка на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках, за даними ЗСУ, суттєвих змін не зазнала. Формування наступальних угруповань ворога не виявлене. Водночас росіяни продовжують утримувати свої підрозділи неподалік державного кордону України.

Протягом поточної доби на згаданих напрямках загарбники здійснили мінометні й артилерійські удари по районах Сеньківки Чернігівської області, Старікового, Голишівського, Павлівки та Волфиного Сумської області, а також Ветеринарного, Стрілечої, Красного, Тернової, Огірцевого Вовчанська й Бударків Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках російська армія намагається прорвати оборону українських захисників. У напрямку Гряниківки, Невського, Білогорівки й Федорівки ворог вів безуспішні наступальні дії.

Від ударів російської артилерії потерпали райони Путникового, Фиголівки, Дворічної, Гряниківки та Крохмального Харківської області, Новоселівського, Стельмахівки, Невського, Червонопопівки та Діброви Луганської області, а також Тернів, Ямпіля, Роздолівки та Федорівки Донецької області.

Читайте також: росія використовує дезінформацію як частину війни - експерти

"На Бахмутському напрямку противник, не рахуючись із втратами, не припиняє штурмувати місто Бахмут та його околиці. Також вів наступ у районах населених пунктів Залізнянське, Дубово-Василівка та Іванівське – успіху не мав", – зазначили в Генштабі.

Повідомляється, що на цьому ж напрямку війська рф били з артилерії та мінометів по районах Оріхово-Василівки, Дубово-Василівки, Часового Яру, Бахмута, Іванівського, Ступочків, Дружби, Майорська і Нью-Йорка Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках росіяни здійснили безуспішні наступальні дії в напрямку Красногорівки, Кам’янки, Авдіївки, Сєверного, Первомайського, Невельського, Мар’їнки й Побєди Донецької області.

Ворожих обстрілів зазнали райони населених пунктів, розташованих поряд із лінією зіткнення, зокрема Красногорівки, Кам’янки, Авдіївки, Тоненького, Водяного, Первомайського, Невельського, Мар’їнки, Вугледара й Великої Новосілки Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках російські війська ведуть оборону. Ударів від ворожої армії зазнали, зокрема, Времівка Донецької області, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське та Кам’янське Запорізької області, а також Херсон, Шляхове, Козацьке, Тягинка, Чорнобаївка й Білозерка Херсонської області.

За інформацією Генштабу, війська рф щодня зазнають значних втрат в особовому складі, тож не припиняють вживати заходів щодо їх поповнення. Так, нещодавно в тимчасово окупованому Донецьку військові комісаріати отримали вказівку на уточнення персональних облікових даних офіцерів запасу віком до 65 років включно, а також солдатів, сержантів і прапорщиків запасу віком до 50 років.

Читайте також: Ігнат: Найбільше російських ЗРК зосереджені вздовж лінії фронту на сході

Встановлено, що в готелі «Донбас» тимчасово окупованого міста Кадіївка Луганської області працює військово-лікарська комісія. Її робота спрямована на визнання придатними поранених військовослужбовців 2-го армійського корпусу російських військ для подальшого їх повернення до строю. Таким чином російське військове керівництво намагається оперативно відновлювати свої підрозділи.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 6 березня Сили оборони знищили 13 із 15 дронів-камікадзе Shahed, запущених військами рф по Україні.

Загалом у розв'язаній проти України повномасштабній війні росія втратила вже близько 153 тисяч 770 своїх військових, 3423 танки, 6703 бойові броньовані машини, 2433 артсистеми, 2086 безпілотників та сотні іншої техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-