Міноборони купуватиме в українських компаній всі БПЛА, які вони зможуть зробити - Резніков

Міноборони купуватиме в українських компаній всі БПЛА, які вони зможуть зробити - Резніков

Укрінформ
Силам оборони України потрібна неймовірна кількість дронів для розвідки та коригування, тож влада купуватиме в українських компаній усі БПЛА, які вони спроможні виробити.

Про це міністр оборони Олексій Резніков заявив у інтерв’ю ЛІГА.net, передає Укрінформ.

«Нам необхідна неймовірна кількість дронів. Це теж gamechanger. Як дронів для розвідки/коригування, так і ударних від 3 до 1000 км, морських дронів. Це дає можливість завдати удару по ворогу. І це зберігає життя нашим (військовим - ред.), даючи ситуаційну обізнаність», - наголосив Резніков.

Читайте також: Мобілізаційний план ще не завершений – Резніков

Він також розповів про зустріч із представниками 80 компаній-виробників БПЛА за участю віцепрем'єр-міністра - міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

«Я їм сказав: "Скільки б ви не виробили – я у вас все куплю". В мене поряд стоїть міністр внутрішніх справ, який теж буде докуповувати. В моєму бюджеті зарезервовано 20 млрд грн, щоб купляти все, що вони вироблять. Паралельно у Федорова є проєкт United24. Паралельно уряд виділив 10 млрд грн на можливість закупівлі дронів з-за кордону, які я, як міністр оборони, не можу купити», - зазначив очільник МОУ.

Читайте також: Резніков упевнений, що Україна отримає від партнерів «два-три типи винищувачів»

Як повідомлялося, 11 листопада 2022 року оголошено про створення першого у світі флоту зі 100 морських дронів. Один апарат коштує 10 млн грн. Збір пожертв відбувається через фандрейзингову платформу United24.

Наразі люди з усього світу задонатили понад 500 млн грн на флот морських дронів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-