росія застосувала в Україні нові бомби вагою 1,5 тонни - Defense Express

росія застосувала в Україні нові бомби вагою 1,5 тонни - Defense Express

Укрінформ
Війська рф застосували проти України нові плануючі бомби УПАБ-1500В, оснащені інерціальною та супутниковою системами навігації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Defense Express.

“повітряно-космічні сили рф уперше використали проти України нове озброєння - керовані плануючи бомби УПАБ-1500В вагою 1500 кг”, - ідеться у повідомленні.

За інформацією видання, перше застосування цього виду боєприпасів було зафіксовано декілька тижнів тому в Чернігівській області. Про це Defense Express стало відомо з власних джерел - на одному з уламків були залишки маркування, яке відповідає саме УПАБ-1500В.

Ця бомба вперше була продемонстрована у рф у 2019 році. Тоді ж було повідомлено, що вона вже пройшла випробування, поставлена на озброєння пкс рф та отримала перші експортні замовлення.

Читайте також: Від початку вторгнення рф піротехніки знешкодили понад 2 тисячі авіабомб

Небезпечність УПАБ-1500В полягає у тому, що вона належить до плануючих, оснащена інерціальною та супутниковою системами навігації. Вага бойової частини - 1010 кг. Призначена для ураження високозахищених об'єктів, бомба може скидатися за 40 км від цілі для чого носій має піднятися на висоту 14 км.

Фото з сайту defence-ua.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-