Шмигаль закликає активніше надавати дані до Реєстру пошкодженого та зруйнованого майна

Шмигаль закликає активніше надавати дані до Реєстру пошкодженого та зруйнованого майна

Відео
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав голів громад активніше надавати інформацію до Реєстру майна, пошкодженого та зруйнованого внаслідок повномасштабної агресії рф, наголосивши, що це передує відбудові.

Про це він сказав під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, яке відбулося у Львові.

"Важливо швидко провести всі підготовчі роботи, які передуватимуть відбудові, зокрема розробити проєктну документацію та верифікувати інформацію в Реєстрі пошкодженого та зруйнованого майна. На сьогодні вже понад 500 громад надали інформацію до Реєстру. Закликаю голів усіх громад активніше долучатися до процесу", - сказав Шмигаль.

Він додав, що швидке відновлення має стати одним із символів незламності. Реалізацію проєктів планують за чітко визначеними пріоритетами: енергетика, житло, гуманітарне розмінування, критична, соціальна, транспортна інфраструктура, підтримка малого і середнього бізнесу.

Читайте також: Уже понад 10 країн взяли під патронат відбудову певних об'єктів або регіонів - Шмигаль

Інший учасник засідання, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, наголосив, що в умовах війни у представників регіональної і місцевої влади є свій фронт - забезпечення нагальних потреб громадян.

"Складовою справедливості є, в тому числі, питання міжнародних і національних компенсаційних механізмів. Думаю, що велика роль буде віддаватися саме регіонам, тому що правильно сформульовані методики, підходи до забезпечення реєстру завданої шкоди", - додав Стефанчук.

Як повідомлялося, Шмигаль раніше заявляв, що на спеціальному рахунку для швидкого відновлення України вже є ₴17 мільярдів. Також він зазначав, що, зокрема, заплановано до кінця року надходження ₴35,5 мільярда від доходів НБУ й $1,5 мільярда від США. Крім того, є політична домовленість з Урсулою фон дер Ляєн про допомогу ЄС у розмірі €1 мільярд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-