Ворог прицільно б'є переважно по цивільним об'єктам інфраструктури - заступник генпрокурора

Ворог прицільно б'є переважно по цивільним об'єктам інфраструктури - заступник генпрокурора

Укрінформ
Ворог під час обстрілів майже виключно зосереджується на об'єктах цивільної інфраструктури.

Про це зазначив заступник генпрокурора Олексій Хоменко під час виступу на міжнародній конференції "Об'єднані заради перемоги", яка проходить у Львові.

"На початку війни надходили повідомлення про влучання у військові об'єкти, однак з кінця березня минулого року більше 90 відсотків влучань здійснюються по цивільним об'єктам. Лише 20 відсотків влучань досягають цілі завдяки роботі нашої ППО", - сказав він.

Хоменко зазначив, що ворог змінив тактику і зосередився на цивільній інфраструктурі після того, як під натиском Збройних Сил України був змушений залишити Київську, Чернігівську, Харківську області.

Заступник генпрокурора наголосив, що особливо небезпечними є удари по гідротехнічних спорудах.

Читайте також: росіяни за добу атакували вісім областей України - зведення ОВА

Він нагадав, що удар по гідротехнічній споруді Київського водосховища ставив під загрозу життя пів мільйона жителів Києва. І лише завдяки роботі нашої ППО вдалося цьому запобігти.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський подякував учасникам Конгресу місцевих і регіональних влад за те, що попри війну спільними зусиллями вдалося зберегли функціональність держави. Він наголосив, що на території, які ЗСУ звільняє від ворога, держава негайно повертає все, що потрібно людям: транспорт, звʼязок, соціальні виплати, медицину, постачання електрики й води. Відновлюється інфраструктурв. Тисячі різних об’єктів, що були пошкоджені або зруйновані вщент окупантами, відновлені, додав Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-