росіяни за добу атакували вісім областей України - зведення ОВА

росіяни за добу атакували вісім областей України - зведення ОВА

Укрінформ
російська армія за добу здійснила атаки на вісім областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 суботи, 4 березня.

У Сумській області вчора протягом дня росіяни здійснили обстріли Шалигинської, Краснопільської, Білопільської, Есманської, Глухівської, Юнаківської тергромад. Зафіксовано 121 удар з мінометів, артилерії, РСЗВ, БпЛА, танка і ПТУР.

У Шалигинській громаді внаслідок обстрілу загинув місцевий житель. В населеному пункті пошкоджено лінію електропередач. Внаслідок обстрілу з міномета села Ходине пошкоджено три житлові будинки.

В Есманській громаді внаслідок обстрілу пошкоджено приватний житловий будинок. Також по території громади ворог стріляв із РСЗВ − 20 ударів та міномета − ще 20 ударів.

У Краснопільській громаді ворожий БПЛА скинув чотири боєприпаси типу ВОГ у різних селах. Також росіяни здійснили обстріл із ПТУР калібру 120 мм (випустили дві ракети). З території рф був здійснений обстріл із ПТРК.

Читайте також: ЗСУ за добу відбили понад 150 ворожих атак на п'яти напрямках

Білопільську громаду ворог зі своєї території обстріляв із танків. Також зафіксовані мінометні обстріли, обстріли зі ствольної артилерії, вісім ударів із САУ.

У Юнаківській громаді зафіксовано обстріл із САУ та мінометний обстріл.

По Глухівській громаді вчора вдень росіяни били з мінометів, п'ять ударів.

У Запорізькій області за минулу добу агресори обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Малинівка, Новоандріївка, Новоданилівка, Гуляйполе, Малі Щербаки, Залізничне, Білогір'я, Веснянка, Ольгівське, Мала Токмачка, Чарівне, Щербаки, Кам'янське, Степове. Надійшло 18 повідомлень про руйнування житла та об’єктів інфраструктури.

Читайте також: російська армія вбила в Україні 462 дитини

У Дніпропетровській області вночi пiд артилерiйським обстрiлом опинилась Марганецька громада, а вранці — Нiкополь.

У Нiкополi пошкоджені приватне підприємство, чотири будинки, обірвана лінія електропередач, пошкоджені дві господарські споруди. Одна з них горіла.

Вчора вдень понад 100 снарядів ворог випустив по Нікопольському району із важкої артилерії та РСЗВ. Під вогнем перебували Марганецька та Мирівська громади.

У Марганецькій громаді пошкоджені соціальний заклад, 17 приватних будинків, 12 господарських споруд, автомобіль, газопровід та лінія електропередач.

У Харківській області в суботу зранку у селі Чайківка Вовчанської громади Чугуївського району 37-річний цивільний чоловік підірвався на розтяжці та загинув.

Вчора на Слобожанському напрямку ворог обстріляв райони близько 10 населених пунктів, серед них — Стрілеча, Стариця, Вовчанськ, Бударки, Амбарне.

На Куп’янському напрямку війська рф здійснили артилерійські обстріли районів населених пунктів поблизу лінії зіткнення. Зокрема це Дворічна, Куп’янськ, Крохмальне. Пошкоджено щонайменше 9 житлових будинків, зруйновані господарські споруди, гараж, є влучання у покрівлю котельні Куп'янського медичного об'єднання. У Вовчанську пошкоджено приватний житловий будинок.

Читайте також: На Харківщині рибалка підірвався на розтяжці

Вночі у селі Берестове Куп'янського району внаслідок ворожого обстрілу був поранений 52-річний цивільний чоловік.

У Луганській області росіяни вели безуспішні наступальні дії поблизу Кремінної і Білогорівки на Куп’янському та Лиманському напрямках. Артилерійські обстріли ворог здійснив по Макіївці, Невському, Кремінній, Діброві та Білогорівці.

У Донецькій області протягом доби армія рф здійснила авіаудар, 37 разів обстріляла із РСЗВ "Град, артилерії, мінометів, танків, ЗРК "С-300" житлові сектори населених пунктів Дружківка, Курахове, Торецьк, Часів Яр, Красногорівка, смт Велика Новосілка, сіл Сєверне, Красногорівка, Максимільянівка, Ласточкине, Дружба, Зоряне, Соловйове, Комишівка, Тоненьке.

В Авдіївці росіяни обстріляли житловий сектор та коксохімічний завод, автобазу, в смт Курахівка поцілили неподалік залізничної станції.

Читайте також: На Донеччині прикордонники зупинили ворожу спробу прориву

Пошкоджено 14 об’єктів (8 житлових будинків, школа, амбулаторія, кафе, залізничний вагон, господарська споруда, будівля психоневрологічного інтернату).

На Донеччині двоє цивільних загинули за добу.

У Миколаївській області вчора протягом дня ворог завдавав артилерійських та мінометних ударів по акваторії й узбережжю Очаківської громади. Вдень був зафіксований артилерійський обстріл за межами населеного пункту Куцурубської громади. Постраждалих немає.

У Херсонській області поблизу села Томарине Бериславського району росіяни обстріляли тракториста. 33-річного постраждалого доставили до найближчого медзакладу військові, але чоловік помер.

Також загарбники знову атакували село Козацьке Каховського району. Двоє осіб дістали поранення.

У Херсоні уламок ворожого снаряда травмував 48-річну працівницю одного з підприємств. Її госпіталізували.

Читайте також: На Херсонщині під ворожий обстріл потрапили волонтери та поліцейські, є поранені

За добу війська рф здійснили 69 обстрілів Херсонщини, випустили 435 снарядів, у тому числі чотири рази атакували Херсон (26 снарядів).

У Херсоні є влучання в житлові квартали, територію Херсонелектротрансу.

За добу по області одна людина загинула, 10 були поранені.

З визволених від росіян територій Херсонщини евакуйовано ще 80 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-