росіяни вбили в Україні 461 дитину і ще 930 поранили

росіяни вбили в Україні 461 дитину і ще 930 поранили

Укрінформ
російські війська під час повномасштабного вторгнення вбили в Україні 461 дитину, ще 930 дітям завдали поранень різного ступеня тяжкості.

Як передає Укрінформ, про Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

“Станом на ранок 3 березня 2023 року більше ніж 1 390 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 461 дитина загинула та понад 930 зазнали поранень різного ступеня тяжкості”, - йдеться у повідомленні.

В ОГП зауважили, що ці дані не є остаточними, триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово захоплених та звільнених територіях.

Найбільше дітей, за даними Офісу генерального прокурора, постраждали в Донецькій області - 445, Харківській - 272, Київській - 123, Херсонській - 90, Запорізькій - 84, Миколаївській - 83, Чернігівській - 68, Луганській - 66, Дніпропетровській - 64.

Читайте також: В Україні стартувала адвокаційна кампанія «Звільнити без умов та обмінів»

2 березня внаслідок обстрілу ворогом села Козацьке Херсонської області поранено 16-річного хлопця.

Масованими бомбардуваннями та обстрілами протягом року збройні сили росії пошкодили в Україні 3126 закладів освіти, 438 із них зруйнували повністю.

Як повідомляв Укрінформ, 2 березня війська російської федерації обстріляли із дронів чергу за гуманітарною допомогою у Бериславському районі Херсонській області, травмовані дев’ятеро людей, зокрема дитина.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-