Президент відзначив державними нагородами 523 військових, з них 143 – посмертно

Президент відзначив державними нагородами 523 військових, з них 143 – посмертно

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 523 захисників України, з них 143 – посмертно.

Як передає Укрінформ, відповідні укази оприлюднені на сайті глави держави.

Нагороди призначені за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Зокрема, указом №120/2023 Президент постановив нагородити 51 захисника України, двох з них — посмертно. Військовим призначені ордени Богдана Хмельницького та Данила Галицького, орден "За мужність", медалі "За військову службу Україні" та "Захиснику Вітчизни".

Згідно з указом №121/2023, нагороди призначені 136 військовослужбовцям, з них 26 – посмертно. Відповідно до документа, захисникам призначені ордени "За мужність", медалі "За військову службу Україні" та "Захиснику Вітчизни".

Читайте також: Президент відзначив державними нагородами енергетиків, волонтерів та освітян

Указом №122/2023 глава держави постановив нагородити 130 захисників України, зокрема 19 – посмертно, указом №123/2023 – 80 захисників, з них посмертно – 32. Відповідно до документів, військовим призначені ордени Богдана Хмельницького та "За мужність", медалі "За військову службу Україні" і "Захиснику Вітчизни".

Згідно з указом №125/2023, нагороджені 126 захисників, 64 з них – посмертно. Їм призначені ордени Богдана Хмельницького та "За мужність", медалі "За військову службу Україні", "Захиснику Вітчизни" і "За врятоване життя".

Як повідомляв Укрінформ, 1 березня міністр оборони Олексій Резніков вручив нагороди та відзнаки військовим, медикам і рятувальникам Дніпропетровської області.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-