У Міноборони наголосили, що інформація та комунікація є частиною війни

У Міноборони наголосили, що інформація та комунікація є частиною війни

Укрінформ
Інформація та комунікація сьогодні є частиною війни, і будь-яке рішення у цій сфері потрібно ухвалювати з урахуванням контексту бойових дій.

Про це заявив заступник міністра оборони Андрій Шевченко під час Міжнародного форуму зі стратегічних комунікацій Kyiv StratCom Forum 2023, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні інформація і комунікація є реальною частиною війни, частиною реальних бойових задумів, частиною тієї реальності, яку не можна ігнорувати. І це означає , що зараз кожне інформаційне або комунікаційне рішення будемо ухвалювати, враховуючи реальний контекст бойових дій», - наголосив Шевченко.

За його словами, розуміння всіма учасниками своєї ролі у єдиній інформаційній політиці дає змогу досягнути вражаючих результатів. Як приклад успішної інформполітики Шевченко навів питання отримання західної зброї, коли Президент, МЗС, Міноборони та засоби масової інформації транслювали єдиний меседж для міжнародних партнерів, і це дозволило переконати світ у необхідності підтримки України на полі бою.

Читайте також: Ткаченко: Україна донесе свої меседжі до європейців лише за вироблення спільних з ними наративів

Водночас, наголосив заступник міністра, трапляються випадки, коли необережні висловлювання політиків ускладнювали переговорний процес.

«В цій темі є вузькі місця. У нас реально є свобода слова, у нас тепер всі «експерти», і це інколи створює додаткову напругу. Коли хтось, у тому числі з владними повноваженнями, говорить, що "завтра ми ракетами будемо обстрілювати москву", то в цей час час за серце хапається багато переговірників», - зазначив Шевченко.

Як наголошувалось, невиважені заяви можуть шкодити закритим переговорним процесам. Особливо уважно слід ставитись до помилок в інформаційній політиці на тлі зміни настроїв європейців щодо винесення на перший план своїх внутрішніх проблем. Водночас «внутрішні» питання європейських країн напряму залежать від результатів війни, розв'язаної рф проти України, і про це громадяни європейських країн мають знати, заявив Шевченко.

Він також застеріг від недооцінювання росії у питаннях комунікації та інформації: «Нам протистоїть серйозний ворог, який десятиліттями відточував свою інформаційну зброю. Є канали комунікації, є агентура, є "корисні ідіоти", є реальні гроші, які вливались, вливаються і будуть вливатися, є взаємодія їхніх комунікаційніків, їхніх майстрів спецоперацій з їхніми військовими».

Читайте також: Як рф дезінформувала світ протягом року після повномасштабного вторгнення в Україну?

Заступник міністра наголосив у цьому контексті, що маємо «багато виграних битв, але це поки не виграна війна, яка безумовно завершиться нашою перемогою».

Як повідомляв Укрінформ, 2-3 березня в проходить Kyiv StratCom Forum 2023 на тему «Що потрібно для перемоги в інформаційній війні України? Досвід стратегічних комунікацій у воєнний час».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-