У ГУР пояснили, навіщо росія створює напружену ситуацію у Молдові та Придністров'ї

У ГУР пояснили, навіщо росія створює напружену ситуацію у Молдові та Придністров'ї

Укрінформ
росія створює напружену ситуацію навколо Молдови та невизнаного Придністров'я, переслідуючи дві цілі: відвернути увагу світу від війни в Україні та продемонструвати якусь "перемогу" для російського народу.

Як передає Укрінформ, про це у коментарі РБК-Україна повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк.

За його словами, “воєнна розвідка України фіксує ті події, що зараз відбуваються в Молдові і так званій невизнаній республіці Придністров'я”.

"У Придністров'ї в росіян є дуже обмежений контингент. Є склади, які вони охороняють. Але не тих складах уже майже нічого немає, а те, що залишилося - старе і непридатне до використання. А у Молдові вони зараз все ж намагаються політичним шляхом розхитати ситуацію - під "чужим прапором", - зазначив Черняк.

Читайте також: росія не має ресурсів для вторгнення до Молдови - прем'єр Речан

Він нагадав, що за таким сценарієм росіяни колись влаштовували подібне у Донецьку та Луганську.

"На нашу думку, створюючи напруження в Молдові, росія ставить для себе дві цілі. Перше - це намагання відволікти європейську громадськість від подій, що відбуваються в Україні. Вони бачать, що вся увага сконцентрована на Україні, в тому числі у сенсі допомоги. Тому вони намагаються розпалити нову пожежу в Європі", - пояснив представник ГУР.

По-друге, за його словами, “це спрямовано на внутрішнього споживача в росії”.

"Адже вони не досягли жодного результату у своїй так званій "спеціальній воєнній операції". Тому їм потрібно демонструвати будь-які "перемоги" для свого населення. Зараз вони намагаються зробити якусь революцію, щоб створити ілюзію, наче "світ за них", "народ Молдови за нас", - зауважив Черняк.

Читайте також: В оточенні путіна є агенти ГУР, їхня кількість зростає - Буданов

Як повідомляв Укрінформ, керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що на кордоні з Молдовою не виключені провокації, але наразі активність ворога на придністровському сегменті не спостерігається.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-