Відмова росії від СНО-ІІІ не вплине на підтримку України з боку США – Держдеп

Відмова росії від СНО-ІІІ не вплине на підтримку України з боку США – Держдеп

Укрінформ
Оголошене росією призупинення її участі в договорі СНО-ІІІ жодним чином не змінює підходів Сполучених Штатів щодо підтримки України в умовах її протистояння агресії рф.

Про це заявив у середу під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Заявлене росією призупинення участі в СНО-ІІІ не завадить Сполученим Штатам продовжувати підтримку України», - заявив представник зовнішньополітичного відомства.

Читайте також: Пентагон: Позиції ядерних сил росії не змінилися після її відмови від СНО-ІІІ

Він підкреслив, що Сполучені Штати продовжать реагувати на російську агресію саме так, як вони окреслили це раніше і росії, і решті світу.

Водночас, Прайс підкреслив, що виконання між ядерними державами домовленості про скорочення наступальних озброєнь, зокрема, СНО-ІІІ, відповідає інтересам як Сполучених Штатів, так і росії, а також усього світу.

«Ми хочемо конструктивно працювати з рф над цим. Ми віримо, що це в наших інтересах, ми також віримо, що це є відповідальною справою», - зауважив представник Держдепу.

Читайте також: Брідлав назвав мотиви кремля щодо виходу росії з СНО-ІІІ

У цьому контексті він зазначив, що США готові продовжувати зустрічі консультативних комісій, щоби обговорити подальше виконання домовленостей та запобігти гонці озброєнь.

«Ми вважаємо, що це дуже важливо»,- зауважив Прайс.

Читайте також: Байден не вважає, що росія готова застосувати ядерну зброю після відмови від СНО-ІІІ

Як повідомляв Укрінформ, путін у вівторок підписав закон про «призупинення» участі москви в Договорі про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (СНО-ІІІ) зі Сполученими Штатами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-