Ізраїльська система раннього оповіщення точніше вказуватиме ціль ракет та дронів - посол

Ізраїльська система раннього оповіщення точніше вказуватиме ціль ракет та дронів - посол

Укрінформ
Сучасна система раннього оповіщення Ізраїлю, яку запропонували Україні, точніше вказуватиме місце, куди націлена ракета чи іранський дрон.

Про це заявив посол Держави Ізраїль в Україні Михайло Бродський в інтерв’ю BBC News Україна, передає Укрінформ.

Він наголосив, що в Ізраїлі існує доволі досконала і сучасна система раннього оповіщення і таку саму систему запропонували Україні. На думку дипломата, її треба адаптувати для потреб України, тому що вона набагато більша за територією, тут інші загрози.

«В чому сенс цих систем? В тому, щоб точніше вказати місце, куди націлена ракета чи іранський дрон, це допоможе досягнути двох цілей: по-перше, не оголошувати повітряну тривогу по всій території України, як це часто робиться, коли звідкись вилітають ракети, і ми не знаємо, куди вона летить», - сказав Бродський.

По-друге, переконаний посол, система приведе до того, що люди будуть відповідальніше ставитися до того, що у випадку повітряної тривоги треба йти в сховище, тому що вони будуть розуміти, що в цьому конкретному районі чи на цій конкретній вулиці існує небезпека удару.

Читайте також: Глава МЗС Ізраїлю про іранську загрозу для світу: Настав час діяти

«Я впевнений, що ця система буде не просто працювати, а буде рятувати життя, і я сподіваюся, що це станеться незабаром. Міністр, коли був тут, підкреслив, що це відбудеться найближчим часом, я не можу назвати конкретні строки, тому що процес адаптації системи займе якийсь час», - розповів дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, 20 лютого посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук поінформував, що Ізраїль працює над пілотним проєктом системи раннього сповіщення про наближення ракет і безпілотників для Києва, згодом він може бути розширений на інші регіони.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-