Ізраїльська система раннього оповіщення буде випробувана в Києві – посол України

Ізраїльська система раннього оповіщення буде випробувана в Києві – посол України

Укрінформ
Ізраїль працює над пілотним проєктом системи раннього сповіщення про наближення ракет і безпілотників для Києва, згодом він може бути розширений на інші регіони.

Про це заявив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

Дипломат зазначив, що наразі, коли російські літаки злітають, приміром, у білорусі, тривога включається відразу по всіх північних областях України. Натомість в Ізраїлі працюють потужні радари, які вираховують, куди саме летить ракета, і сирена включається секторально у конкретному місці. Окрім того, сирена дає спеціальний сигнал, який вказує, скільки хвилин є у населення, щоб заховатися в укритті.

«Безумовно, така система нам потрібна, і робота над цим ведеться уже чотири місяці. У публічній площині говориться, що нам це передадуть. Але не так усе просто, бо це справді забере певний час. Фактично під час візиту ізраїльтяни підтвердили, що вони протягом трьох місяців закінчать пілотний проєкт для Києва під наші реалії», - сказав Корнійчук.

Читайте також: У відмові Ізраїлю передати Україні ППО Hawk немає «злого умислу», вони непридатні – посол

Він додав, що для України це дуже важливо, тому українська сторона просила, щоб це відбулося раніше.

Посол також зазначив, що «це початок», і спрогнозував, що згодом проєкт раннього оповіщення буде розширений на інші регіони.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен заявив 16 лютого під час спільної з українським колегою Дмитром Кулебою пресконференції у Києві, що Ізраїль допоможе Україні розробити систему раннього сповіщення про наближення ракет і безпілотників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-