Сили оборони щодня знищують техніку ворога у районі Кінбурнської коси - Гуменюк

Сили оборони щодня знищують техніку ворога у районі Кінбурнської коси - Гуменюк

Укрінформ
російські загарбники час від часу підтягують до Кінбурнської коси озброєння з лівого берега Дніпра і ведуть обстріли громад, однак Сили оборони України відповідають і щодня знищують там техніку ворога.

Про це повідомила керівниця об’єднаного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

Так, за її словами, минулої доби на Кінбурнській косі знищено дві одиниці важкої артилерії, п'ять одиниць автобронетанкової техніки і чотири човни рф.

"Вони (росіяни - ред.) можуть потроху підтягувати сили з лівобережжя Херсонщини тимчасово окупованої, оскільки Кінбурнська коса - це півострів, який сполучений суходолом саме з тією ділянкою. Звідти вони потроху можуть підтягувати озброєння. Якраз так і відбувається. Вони (росіяни - ред.) ледь не на пальцях кидають, хто поїде на це завдання, оскільки знають, що повернутися звідти фактично неможливо", - зазначила Гуменюк.

За її словами, ворог розгортає озброєння на вузькій ділянці коси і обстрілює звідти Очаків та іншу територію Миколаївщини.

Читайте також: Гуменюк - про облаштування росіянами оборони в Криму: Їм це не допоможе, але до землі звикнуть

Водночас Гуменюк запевнила, що ворог одразу отримує вогонь у відповідь від українських сил оборони.

"Наші підрозділи контрбатарейно протидіють і щодня в нас є досягнення зі знищення техніки. Зокрема, за минулу добу нами знищено дві одиниці важкої артилерії, п'ять одиниць автобронетанкової техніки і чотири човни, які ворог знову підготував для диверсійно-розвідувальних груп - це все на напрямку від Кінбурнської коси до островів лівобережжя", - підкреслила Гуменюк.

Як повідомлялося, російські загарбники викрали з Кінбурнського півострова надгробну плиту отамана Чорноморського козацтва Сидора Білого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-