На Харківщині виявили ще дві катівні

На Харківщині виявили ще дві катівні

Укрінформ
На Харківщині виявлено ще дві катівні, де російські загарбники утримували українців під час окупації, загалом таких місць уже 27.

Про це в марафоні Kharkiv Media Hub повідомив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми, попередньо, встановили 25 місць, де утримували і катували людей. Наразі ця цифра збільшилася – їх уже 27. І кожне таке місце утримання наших громадян ми оглядали і вилучали слідову інформацію дуже ретельно, щоб не втратити жодного доказу», - сказав Болвінов.

Він зауважив, що швидкий контрнаступ на Харківщині сприяв тому, що росіяни, тікаючи, залишали свою документацію, в тому числі й секретну.

Читайте також: росія продовжує затримувати і катувати цивільних - правозахисниця

«Ці документи нам дуже корисні. Ми їх вивчаємо, аналізуємо і ідентифікуємо російських військових, щоб у подальшому притягнути їх до кримінальної відповідальності... Ми бачимо позивні, нагороджувальні листи, карти мінних полів», - сказав Болвінов.

Як повідомлялося, станом на листопад 2022 року на деокупованих територіях Харківщини виявили 25 катівень, влаштованих окупантами.

Як розповів Укрінформу начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко, одним із видів тортур, які застосовували загарбники у катівнях, було спилювання зубів.

Фото: Офіс Генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-