На Харківщині зафіксували факти спилювання зубів у катівнях загарбників

На Харківщині зафіксували факти спилювання зубів у катівнях загарбників

Укрінформ
На Харківщині одним із видів тортур, які застосовували загарбники у катівнях, було спилювання зубів.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів начальник Головного управління Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко.

«Найчастіше застосовувалися жорстоке побиття та катування електричним струмом. Активно використовувалися протигази, людей придушували. Крім того, були випадки виривання нігтів і спилювання напилком зубів. Експертизи тіл, які були вилучені на деокупованих територіях, показали, що мали місце тортури, які пов’язані, скажу так, із завданням шкоди статевим органам. Як правило, у чоловіків», - сказав Тимошко.

За його інформацією, слідчі поліції мають свідчення про утримання в катівнях цілих родин – разом із неповнолітніми дітьми.

Читайте також: Катастрофічні наслідки війни для цивільних — HRW про права людини в Україні у 2022 році

«У нас є факти, що в катівнях перебували навіть діти – підлітки 14-16 років. Був (на них - ред.) і фізичний вплив, і, звісно, моральний. Дівчатам погрожували зґвалтуванням. У нас є покази неповнолітньої, котру забрали разом із батьками з дому. Вона розповіла, що до неї постійно заходили і щоразу казали: «Будешь развлекаться». Дитина знаходилася в камері і розуміла, що у будь-який момент із нею можуть зробити що завгодно», - зазначив Тимошко.

Як повідомлялося, після деокупації майже всієї території Харківщини правоохоронці виявили 25 катівень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-